Robin Bakker wint Wolvega's Elite Trophy op Victoria Park

Foto: Lenus van der Broek

Op Victoria Park Wolvega werd op donderdagavond gekoerst. Er waren zes koersen met als hoofdkoers de Wolvega’s Elite Trophy over 2100 meter met een dotering van 8800 euro.

Slechts vijf van de zeven ingeschreven dravers gingen van start, waarschijnlijk omdat er zondag ook al gekoerst werd. Trainer Paul Hagoort had drie van zijn trainingspaarden in de baan, maar werd zelf door een galoppade uitgeschakeld, zodat er vier dravers de finish haalden.

Overtuigende winnaar werd Robin Bakker met de zesjarige topdraver Kilimanjaro (4) in een kilometertijd van 1.13.0. Het paard wordt getraind door Paul Hagoort. Tweede werd Chiel Wildhagen met Karola (1) en derde Michel Rotheengatter met City Guide (6). Junious Heot zorgde voor de dubbelslag van de inwoner van Westhem.

Verbetering van record

Trainer/pikeur Dion Tesselaar en Koen n Klasbak wonnen donderdag op de drafbaan van Wolvega in de kilometertijd van 13,6. Voor de zesjarige ruin betekende de snelle tijd een verbetering van zijn record, dat op 1.14,0 stond. De combinatie uit Willemsoord nam met een bliksemstart de leiding in de opdracht over 2100 meter en bleef in de slotlijn eenvoudig overeind. ,,Hij was de hele race erg scherp”, zei Tesselaar.

De trainer/pikeur is dit jaar rustig gestart met de hem toevertrouwde dravers. Over twee maanden verwacht hij weer volop mee te doen in de slag om de prijzen. ,,Mijn drie- en vierjarigen zitten in de opbouw. Ze moeten er straks in de grote nummers staan.”

Danny Brouwer wint met Igor Premier

Danny Brouwer was de sterkste met Igor Premier. De ruin verspeelde in iedere bocht terrein, maar had op de rechte stukken voldoende over om de eerste prijs van 2250 euro binnen te halen. ,,Zijn gangen moeten beter. Vooral in de bochten gaat hij niet goed”, zei de jeugdige pikeur, die zijn viervoeters sinds kort in Lippenhuizen traint. ,,De paarden moeten nog even wennen, maar dat komt goed.”

Volgende week wordt nog eenmaal op donderdag gekoerst.

Nieuws

menu