Rebecca Hoffmann van Caprilli wint NK-brons met pony Mr. Lex

Rebecca Hoffmann & Mr. Lex op het NK. Eigen foto

Rebecca Hoffmann & Mr. Lex op het NK. Eigen foto

Rebecca Hoffmann van PSV de Caprilli won met haar pony Mr. Lex een bronzen medaille op het Nederlands indoor springkampioenschap in Ermelo.

De regiokampioenen van alle provincies gingen met elkaar de strijd aan in het 1.00 meter springen in de categorie C. Rebecca en Mr. Lex bemachtigden het ticket voor het NK door in februari Fries kampioen te worden in het 1.00 meter springen, de hoogste klasse voor de categorie C.

In Ermelo stond een heel lastig basisparcours, maar Rebecca en Mr. Lex vlogen er foutloos doorheen. Ze zetten de snelste tijd neer. Slechts drie combinaties bleven foutloos en haalden de barrage. Een kleine fout in de barrage maakte dat Rebecca en Lex net naast het goud en zilver grepen. „Na die fout hebben we rustig het parcours uitgereden. Lex sprong super, ik ben heel trots op mijn gouden pony,” zegt Rebecca.

Ermelo is bekend terrein voor Rebecca en Mr. Lex. Zo reden ze er ook al tijdens de outdoorkampioenschappen. Toen werd de combinatie vijfde. In 2022 werden ze Nederlands kampioen eventing in de klasse L.