Rebecca Hoffmann en Mr. Lex Nederlands kampioen Eventing

Rebecca Hoffmann en Mr. Lex.

Rebecca Hoffmann en Mr. Lex. Eigen foto

Rebecca Hoffmann en haar C pony Mr. Lex van PSV de Caprilli zijn Nederlands kampioen Eventing geworden in de klasse L.

De kampioenschappen werden verreden in Westdorpe in Zeeland. Ook al was het de eerste keer dat de combinatie meedeed aan het NK Eventing, is het rijden op een NK niet vreemd voor Rebecca en Mr. Lex. Vorige week werden ze vijfde op het NK in het 1 meter parcours en de week daarvoor reden ze mee met het Nederlands verenigingskampioenschap in Ermelo.

Spannende rit

Het NK Eventing bestaat uit drie onderdelen: dressuur, springparcours en de cross. In de dressuur reden Rebecca en Mr. Lex 61 procent bij elkaar. In zowel het springparcours als de cross bleef de combinatie foutloos. Spannend was het wel. Onderweg tijdens het springparcours schoot Rebecca haar voet uit de beugel en hindernis twee van de cross was veel hoger dan ze gewend was: “Er stond een erg mooie cross gebouwd met een paar technische lijntjes. Ik keek best wel op tegen hindernis twee, omdat die op 1.15 meter stond en een L cross normaal 0.80 meter is. Maar Lex sprong er met gemak overheen. Na drie NK’s achter elkaar presteerde Lex weer top. Wat een held is hij toch.’

De tekst gaat verder na de foto

Equipekampioenschap

De resultaten van Rebecca en Mr. Lex telden ook mee voor het equipekampioenschap. Ze vormden een team met drie andere combinaties uit het noorden: Lotte Hamstra en Diamond, Iris Luchtmeijer en Kwa Kasina en Lieke Ydema en Blacky. De goede resultaten van deze amazones waren net niet genoeg voor een podiumplek. Ze werden 4e van heel Nederland.