Open Fries kampioenschap darts is in sporthal De Duker in Noordwolde

Darters verliezen in halve finale landenwedstrijd van Wales

Darters verliezen in halve finale landenwedstrijd van Wales ANP

Het Open Fries Kampioenschap darts is in Noordwolde. Op 2 april wordt zowel de grote hal van sporthal De Duker als de gymzaal omgetoverd in een wedstrijdhal voor darters.

Het toernooi van de 35 jaar oude Friese Darts Bond werd voor het laatst in december 2018 in het WTC Expo in Leeuwarden gehouden. Er waren toen ruim 400 deelnemers. Niels Zonneveld was in de finale een maatje te groot voor Ryan de Vreede. December 2018 was de maand waarin Danny Noppert als eerst Fries ooit aan het grote WK darts van de Engelse bond PDC deelnam.

Beheerder Jeltje Karbet van De Duker kan haar geluk niet op dat het prestigieuze evenement nu naar Noordwolde komt. Ze deed vorig jaar in het restaurant van de Duker al ervaring op met een bescheiden dartstoernooi met 32 koppels, maar dit is van een heel andere orde. Het belooft volgens haar een prachtig evenement te worden. ,,Daaronder misschien ook Nederlandse topspelers die voor hun ranking punten moeten verzamelen.’’

Dit dartstoernooi is onderdeel van de landelijke ranking en voor alle darters van Nederland toegankelijk. Er wordt gespeeld in diverse categorieën. De inschrijving wordt op 2 april om 10.00 uur geopend voor alle categorieën.