Ooststellingwerfse winst bij A-junioren op toernooi Leonidas in Noordwolde

Het werd een prachtige sportdag voor bijna 1000 kinderen. Piet Bosma

Na de vele zorgen vooraf brak zaterdag letterlijk en figuurlijk de zon door in Noordwolde. Het Leonidas-toernooi verliep prima. En dat was best wel een opluchting voor de organisatie.

De meeste van de twaalf velden bleven tot het eind van de warme dag redelijk bespeelbaar. Het werd een prachtige sportdag voor bijna 1000 kinderen, die komend weekeinde beginnen met de competitie.

Wekenlang hebben vrijwilligers met veel water geprobeerd de velden bespeelbaar te houden. Ondertussen werden die velden ook nog behandeld tegen beesten, die niettemin een verwoestend effect hadden op een daardoor deels onbespeelbaar complex. Uiteindelijk was de wel beschikbare ruimte net groot genoeg om het toernooi in het 80 e levensjaar van Leonidas met 103 jeugdteams door te laten gaan. Dat lukte ook door minder velden te gebruiken en dus het spelen wat meer over de zaterdag te verspreiden.

De tekst gaat verder na de foto

A-junioren

Zo kwamen pas ’s middags de A-junioren in actie, terwijl anderen al onderweg vanaf de volle parkeerplaatsen naar huis waren. Bij die A-junioren bleek het Ooststellingwerfse combinatieteam van VZK, DIO, Odis en Donkerbroek het sterkste. Alle drie wedstrijden werden gewonnen. V en V / Quick’21 werd tweede, terwijl SCO / Leonidas A1 bleef steken op één overwinning op het puntloze Harich. Maar de verschillen waren klein. Zo verloor SCO / Leonidas A1 twee wedstrijden met één doelpunt verschil.

In de tweede poule was het Groningse team van NIC / Hoogkerk A2 het sterkste, net een punt beter dan Noveas A1 uit Steenwijk. In de derde poule ging de zege na NIC / Hoogkerk A3. Bij de B-aspiranten won Nic / Hoogkerk B1 het toernooi. Leonidas / SCO B1 moest een week na de winst op het toernooi van Dos’46 nu genoegen nemen met een tweede plaats in de poule. In de tweede poule won Ritola B2 uit Zuidlaren en in de derde poule Lintjo B1 uit Oldeberkoop.

De tekst gaat verder na de foto

C-aspiranten

SCO C1 won de sterkste poule bij de C-aspiranten, net een puntje meer dan SIOS C1 uit Wolvega. De andere drie poules werden gewonnen door SCO C2, De Hoeve / Forward C1 en V en V / Quick C1. Nic / Hoogkerk had het sterkste team bij de D-pupillen. De andere poules werden gewonnen door KIOS D1 uit Ruinerwold, Nic / Hoogkerk D2, Lintjo D1 en Noveas D2. De winnaars bij de E-pupillen waren Lintjo E1, Noveas E1, SCO E4, Noveas E2, SIOS E4 en Nic / Hoogkerk E3. Tenslotte de winnaars in de twee poules bij de F-pupillen: KIOS F1 en Leonidas F1.

Nieuws

menu