Olyphia wint ook tweede derby; Oldeholtpade blijft foutloos; Jesse de Weert op schot voor Trinitas

De Blesse-Olyphia.

De Blesse-Olyphia. Piet Bosma

Olyphia bond na VWC ook De Blesse aan de zegekar. Ook Oldeholtpade is na twee duels nog zonder puntverlies. Voor Trinitas was Jesse de Weert op dreef.

Olyphia won op sportpark de Berk met 0-4 van De Blesse. Met dezelfde cijfers werd vorige week VWC verslagen. Zo’n 300 toeschouwers zagen dat de eerste kansen voor de bezoekers waren. Remon Hankel stuitte op keeper Joran de Groot, maar de rebound werd binnen gewerkt door Damien Boers (0-1). De Blesse speelde op de counter en was via spits Yannick Kemerink een aantal maal gevaarlijk.

In de tweede helft zette de thuisploeg iets hoger druk. De ruimtes voor Olyphia werden groter en dat resulteerde in een paar kansen. Linksbuiten Hessel Eilers krulde de 0-2 in de verre hoek. Olyphia moest kort daarna met tien man verder na de tweede gele kaart voor Glenn Wiegman.

De Blesse probeerde met hoge ballen iets te forceren. De gasten kwamen niet echt in de problemen en waren in de tegenstoot dreigend. In de hectische slotfase volgden wat opstootjes en vielen er de nodige gele kaarten, waaronder zelfs voor de verzorgster van Olyphia, Yvar Lem lepelde vanaf zo’n 30 meter de bal over doelman De Groot voor de 0-3. Invaller Niek Apol stelde met een goede actie een andere invaller, Milan Beun, in staat de 0-4 te maken.

Oldeholtpade

Oldeholtpade staat na twee wedstrijden op zes punten. De promovendus was een maatje te groot voor Beilen (0-4). De ploeg van trainer Theo Los nam direct het initiatief en met verzorgd voetbal probeerden de gasten gaten te vinden in de defensie van Beilen. Oldeholtpade nam de leiding nadat de bal via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde en Emiel de Vries de rebound binnenkopte (0-1).

Twintig minuten voor tijd verdubbelde Oldeholtpade de voorsprong. Marius de Vries gaf de bal strak voor en Peter de Vries kopte de bal achterwaarts in de uiterste hoek (0-2). Enkele minuten later werd het 0-3 door een doelpunt van Hilco Krikke en Mark de Vries kopte de vierde treffer tegen de touwen.

FC Wolvega

FC Wolvega speelde met 2-2 gelijk tegen LAC Frisia 1883. In de eerste helft tekende Mounir Taj voor de 1-0. Vlak voor rust maakte Frisia de gelijkmaker. Na rust namen de bezoekers de leiding. Dat leek lange tijd ook de eindstand te worden. Tim Bethlehem redde in de laatste minuut een punt voor FC Wolvega.

De tekst gaat verder na de foto

Trinitas

Trinitas won met liefst 6-2 van Wacker. Dat was vooral opmerkelijk omdat de ploeg uit De Wijk sinds december 2019 (!) geen competitiewedstrijd had verloren.

Grote man bij de thuisclub was Jesse de Weert. De 21-jarige rechtsbuiten maakte er vier. ,,We trokken ons niks aan van hun reputatie en speelden gewoon allemaal lekker met de kop vooruit en het gas erop’’, aldus De Weert, die ook vorig seizoen in een wedstrijd een kwartet goals verzorgde. ,,Als wij lekker blijven tikken, komen de kansen vanzelf.’’

Hij heeft een goede verklaring voor zijn succes. ,,Ik hou van een feestje, maar m’n ouwe heer verbood me zaterdagavond om op stap te gaan. ‘Je blijft thuis, dan ben je morgen fit’, zei hij. Eerlijk gezegd had-ie wel gelijk.’’

De Weert haalde de schade in de derde helft in. ,,Ik hoef maandagochtend pas om zeven uur te beginnen. Op de trekker, in het mais. Voor de droge keel neem ik wel een extra flesje water mee.’’

VWC

VWC verloor op eigen veld met 1-5 van SC Balkbrug. De thuisploeg kreeg wel kansen, maar in de afronding ging het te vaak mis. Bij rust stond het al 0-3. Ook in de tweede helft was Balkbrug scherper. In de laatste minuut redde Robin van der Broek de eer voor VWC.