Olyphia knokt zich terug na 0-2 achterstand

Marcel de Nekker komt net niet tot een kans. NDC/ Niek van der Oord

Noordwolde – Het zag er na 45 minuten niet naar uit dat Olyphia een punt zou overhouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Lewenborg. Het stond bij de pauze 0-2.

Olyphia herstelde zich in de tweede helft en knokte zich naar een verdiend 2-2 gelijkspel. Door de schorsing van Damiën Boers en een blessure van René de Nekker moest trainer Sido Postma puzzelen om de basiself te formeren. Jarno Jager maakte dit seizoen zijn competitiedebuut.

Amper kansen in eerste helft

In de eerste helft kreeg Olyphia amper kansen. De Groningers namen via twee treffers van Joni Assouline een 0-2 voorsprong. Bij de tweede treffer ging Jordy de Jong in de fout. Marcel de Nekker was dichtbij een tegentreffer. Zijn kopbal belandde op het aluminium.

Remon Hankel brengt spanning terug

Na rust speelde Olyphia met meer inzet en creëerde ook kansen. Met een knal van afstand bracht Remon Hankel de spanning terug. Kevin Capello bezorgde de thuisploeg loon naar werken door de gelijkmaker binnen te schieten.

Beide ploegen kregen daarna kansen op een derde treffer.  In de slotfase verrichtte doelman Leon Knol nog een knappe redding bij een man tegen man-situatie.

Vijf uit vijf

Olyphia heeft nu in de 2e klasse K 5 punten uit 5 wedstrijden behaald. Lewenborg heeft een punt minder. 

Nieuws

menu