Olyphia knokt zich naar zege in kelderkraker. Kevin de Jong maakt enige goal tegen concurrent USV

Olyphia houdt USV nipt van zich af. Piet Bosma

Olyphia deed uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. Concurrent USV werd in een waar voetbalgevecht met 1-0 verslagen. Door de zege steeg Olyphia van de dertiende en laatste plaats naar de tiende plek.

Vanaf de aftrap pakte de thuisploeg het initiatief. Al in de vierde minuut moest doelman Frank Kooiker van USV zijn doel uit om in te grijpen bij een gevaarlijke aanval. Olyphia won in de beginfase overal op het veld de persoonlijke duels. Na elf minuten veroverde Olyphia de bal op het middenveld, waarna met een mooie crosspass Kevin de Jong aan het werk werd gezet. Die stoomde op en klopte de uitgekomen Frank Kooiker met een fraai boogje in de verre hoek (1-0).

Na de drinkpauze halverwege de eerste helft, kreeg USV ineens drie riante mogelijkheden. Ian Vlierman kreeg zomaar de vrije doorgang. Met enig geluk verwerkte doelman Leon Knol de doelpoging tot corner. In de 33e minuut kwam USV wat goedkoop aan een penalty. Thijmen Stegeman werd net binnen het zestienmeter aangetikt. Stegman mikte de strafschop naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Ian Vlierman stuitte oog in oog met Leon Knol op de doelman.

Ook na rust speelden beide ploegen een soort flipperkastvoetbal. Op de door de zon verdorde grasmat was het spelen van de bal naar de goede kleur een grote opgave. De teams slaagden er niet in een kans bij elkaar te spelen. Wel waren er in de slotfase nog twee rode kaarten, nadat Roy Schulting (Olyphia) en Stan Scholten (USV) het met elkaar aan de stok kregen.

Olyphia had daar maling aan. De Noordwoldigers staan na de zwaarbevochten zege boven de zorgelijke streep. USV is nu hekkensluiter.

Nieuws

menu