Olyphia-doelman Leon Knol moet zich tegen Oldeholtpade pas in blessuretijd gewonnen geven

Doelman Leon Knol van Olyphia voorkomt opnieuw een doelpunt. Piet Bosma

Een doelpunt in blessuretijd van Emiel de Vries bezorgde Oldeholtpade de winst in de derby tegen Olyphia (0-1). De Noordwoldigers eindigden het duel met negen spelers en misten een strafschop. Ook een uitblinkende doelman Leon Knol kon de nederlaag van de groenhemden niet voorkomen.

In de eerste helft kreeg Oldeholtpade de beste kansen, maar was Olyphia het dichtst bij de voorsprong. Remon Hankel mocht aanleggen vanaf de strafschopstip, maar miste. Toen een minuut later de thuisclub met tien man verder moest na een directe rode kaart voor Hessel Eilers, werd het eenrichtingsverkeer richting het doel van Leon Knol. Ondanks meerdere kansen lukte het Oldeholtpade niet te scoren en bleef de thuisclub overeind. Zelfs toen Dizzy Boer twintig minuten voor tijd na twee gele kaarten ook het veld moest verlaten, hield het hard werkende Olyphia stand, tot in blessuretijd. Doelman Leon Knol werd in de lucht geklopt door Emiel de Vries, die de drie punten binnensleepte voor de bezoekers.

Strafschop

Oldeholtpade kreeg na ruim vijf minuten al een grote kans. Joshua Verhoef raakte de paal. De thuisclub werd na ruim een half uur voor het eerst gevaarlijk. Kevin Capello kreeg een vrije schietkans, maar met een sliding voorkwam Joshua Verhoef een doelpunt. Uit de hierop volgende hoekschop kopte Jeroen Dolstra de bal tegen de arm van Hilco Krikke. Scheidsrechter Van Driel wees naar de stip. Aanvoerder Remon Hankel was de aangewezen man voor dit klusje, maar hij mikte hoog over. Een minuut later ging Hessel Eilers veel te hard door op Emiel de Vries. Van Driel gaf meteen de rode kaart. Net voor rust kreeg Oldeholtpade nog een goede kans via Mark de Vries, maar hij mikte ruim naast.

Olyphia beperkte zich vooral tot verdedigen. De thuisclub werd nog wel een keer gevaarlijk uit een knappe vrije trap van Remon Hankel vanaf zo’n dertig meter, die Bastiaan Schonewille tot een uiterste inspanning dwong. Oldeholtpade bleef drukken en kreeg ook enkele kansen, maar steeds kwam de uitblinkende doelman Leon Knol als winnaar uit de strijd.

Twee keer geel

Zo’n twintig minuten voor tijd snelde Joshua Verhoef langs Dizzy Boer, die Verhoef vasthield en daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. De bezoekers zetten nog maar een keer aan. Emiel de Vries omspeelde doelman Knol, maar de inzet van de aanvaller werd van de lijn gehaald.

Zo leek het een frustrerende middag te worden voor Oldeholtpade, maar in blessuretijd viel toch de verlossende treffer. Maxim Kuiper gaf een voorzet, waarna Emiel de Vries doelman Knol in de lucht klopte en de bal tergend langzaam in het lege doel verdween (0-1).

Nieuws

menu