Oldeholtpade verliest strijd om tweede plaats; Mark Platje op schot voor Trinitas

Mark Platje (rechts) namens Trinitas.

Mark Platje (rechts) namens Trinitas. Archief Piet Bosma

In de derde klasse D heeft Oldeholtpade de aanval van naaste concurrent Steenwijkerwold niet afgeslagen. In de strijd om de tweede plek won de ploeg uit Overijssel donderdagavond met 2-1.

Dat was een domper voor Oldeholtpade-trainer Klaas Jongsma. Hij weet de nederlaag aan vermoeidheid bij zijn spelers. ,,Desondanks creëerden wij wel verreweg de meeste kansen. Maar de precisie ontbrak door het spelen van te veel wedstrijden’’, benadrukte Jongsma.

Dat gold niet voor Trinitas . Het team van trainer Gregory Wismeijer maakte tegen Ruinen een fitte indruk en werkte andermaal een 0-2 achterstand weg: 4-2. Mark Platje nam de vier doelpunten voor zijn rekening. ,,Op het juiste moment heeft hij de vorm weer te pakken’’, zei Wismeijer.

De Blesse won de derby van Zandhuizen met 1-2. Voor de bezoekers scoorden Julian Mars en Ramon Kemerink. De aansluitingstreffer voor Zandhuizen werd gemaakt door Marcel de Nekker.

Henk Snijder stelde voor VWC een punt veilig tegen Smilde’94: 1-1. Oosterstreek had weinig in te brengen tegen FC Fochteloo: 4-0.