Oldeholtpade schrijft historie en promoveert voor het eerst naar tweede klasse

Vreugde bij Oldeholtpade.

Vreugde bij Oldeholtpade. Facebook VV Oldeholtpade

Oldeholtpade promoveerde zondag voor het eerst in haar historie naar de tweede klasse. In de finale van de nacompetitie werd Gruno in Ureterp met liefst 7-2 aan de kant gezet.

Gruno bleek duidelijk niet bestand tegen de dadendrang van Oldeholtpade. De Groningers spelen volgend seizoen niet met een standaardteam in de competitie, maar lieten vooraf weten de zege zeker niet cadeau te doen. Aanvankelijk bleef Gruno nog overeind, maar na de openingstreffer van Marius De Vries was de ban gebroken. Bij rust leidde Oldeholtpade al met 5-1. Naast Marius de Vries scoorden Mark de Vries, Rick Jan van der Leest. Peter de Vries (2x), Emiel de Vries en Wouter de Vries.

In blessuretijd was Marius de Vries dicht bij de 2-8, maar zijn vrije trap belandde op de kruising. Direct hierna floot scheidsrechter Endeman voor het einde en was de promotie voor Oldeholtpade een feit en kon het feest losbarsten.

Met deze promotie komt er ook een einde aan de uiterst succesvolle periode van trainer Klaas Jongsma. Jongsma kwam in het seizoen 2016/2017 als trainer bij Oldeholtpade en in die zes seizoenen promoveerden de blauwhemden van de 5e klasse naar de 2e klasse. Volgend seizoen is Theo Los hoofdtrainer van Oldeholtpade.