Nederlands korfbalteam speelt in Wolvega tegen SCO

Foto: Leo de Harder Foto: Leo de Harder

Het Nederlands korfbalteam sluit dinsdag 12 oktober de voorbereiding op het EK in België af met een oefenwedstrijd in sporthal De Steense in Wolvega.

Het EK voor A-landen is van 25 t/m 30 oktober in Antwerpen. Dit valt samen met het 100-jarig bestaan van Belgische korfbalbond. Nederland speelt daar tegen Duitsland, Hongarije, Catalonië, Engeland, België, Portugal en Tsjechië.

Nederland speelt eerst twee voorbereidingswedstrijden in De Lier en Veldhoven. Dinsdag is de laatste, de uitzwaaiwedstrijd, tegen hoofdklasser SCO en oud spelers van SCO die nu bij LDODK en Dos’46 op het hoogste niveau spelen. Na dinsdag volgt voor het Nederlands team nog een korte stage in Tsjechië.

De wedstrijd in Wolvega start om 19.30 uur. De sporthal is vanaf 19.00 uur open voor publiek. Kinderen t/m 17 jaar kunnen de wedstrijd gratis bezoeken. Na afloop van de wedstrijd kunnen ze handtekeningen verzamelen van alle spelers van TeamNL Korfbal.

De sporthal kunnen bezoekers betreden zonder dat er een QR-code gescand hoeft te worden. Er zijn alleen zitplaatsen beschikbaar in de sporthal. In de aankomsthal is het mogelijk om een consumptie af te halen. Voor een bezoek aan Sportcafé De Steense moet wel een QR-code getoond worden.

Nieuws

Meest gelezen