Winst voor Micha en Danny Brouwer op Victoria Park in Wolvega

Michel Rothengatter wint met de driejarige merrie Emma Jet (10).

Michel Rothengatter wint met de driejarige merrie Emma Jet (10). Foto: Lenus van der Broek

Micha Brouwer won op Victoria Park met Elite d’Arc. Danny Brouwer deed niet voor zijn jongere broer onder en stuurde Mystical Spell S naar de bloemen.

De meeting telde acht races. Micha Brouwer stond als eerste van de twee broers met zijn paard in de winnaarsring. De assistent van trainer Paul Hagoort stuurde Elite d’Arc snel naar de leiding en gaf de tegenstanders in het vervolg van de opdracht over 2100 meter geen kans meer op de hoofdprijs. ,,We hebben na zijn vorige start een paar kleine veranderingen doorgevoerd. Dat pakte goed uit”, zei Brouwer.

Een koers later zorgde Danny Brouwer voor het tweede familiesucces. De trainer/pikeur, die in Lippenhuizen zijn dravers voorbereidt, stuurde Mystical Spell S snel naar het front. De combinatie kreeg in de slotmeters nog een aanval van Eluise en Michael Nymczyk, maar bleef overeind. Voor de Duitse kampioen was er wel winst met Kira Bo Face. De 3-jarige merrie klopte Niagara River en Danny Brouwer. De derde plaats was voor Noa Transs R en Chiel Wildhagen. Voor Wildhagen was er deze avond een vierde plaats met Iroulequi. ,,Ik hoop binnenkort weer een koers te winnen. Daar ben ik wel aan toe”, zei de inwoner van De Blesse.

Luit de Vries scoorde met Harmonie de Nord. De 6-jarige merrie kampte met een onduidelijke blessure, waardoor ze niet goed uit de verf kwam. ,,We konden het probleem lang niet vinden. Uiteindelijk bleek het een opspelende aanhechting van een pees te zijn. Dat is nu verholpen. Ze wordt de komende tijd nog beter”, aldus De Vries. De trainer/pikeur, die in Een met Rosalie Janssen 21 paarden traint, heeft hoge verwachtingen van een aantal jonge, Franse dravers. ,,Daar zit veel talent tussen. Ze moeten het nog wel bewijzen.” De Vries pakte een derde prijs met Haltica Digeo.

Jaap van Rijn was de sterkste met Cubalibre Ferm. ,,Ze is al tijden in vorm, maar had een paar keer pech. Vandaag zat het mee”, zei van Rijn. De merrie komt op 27 mei aan de start in de Peerdepieten, een draverij voor studenten diergeneeskunde. ,,Daar is ze geschikt voor. Ze is erg gemakkelijk te rijden.” Rick Wester reed Dream Burgerheide van trainer Dion Jongbloed naar een knappe tweede plaats.