Marianne Wortel en Jasmein de Boer winnen Horses2Fly Cup tijdens Indoor Friesland

Marianne Wortel en Jasmein de Boer.

Marianne Wortel en Jasmein de Boer. Eigen foto

Twee leden van PSV de Caprilli mochten in de finale van de Horses2Fly Cup tijdens Indoor Friesland de beker mee naar huis nemen.

Jasmein de Boer won met Look At Me niet alleen het 1.10 parcours, maar ook het overall klassement in deze klasse. Marianne Wortel en Golden wonnen alle drie de selectiewedstrijden in het 1.20 parcours. In de finale zetten ze hun ‘winning streak’ voort door zowel het 1.20 parcours als het overall klassement te winnen. Beide amazones trainen elke donderdag in de clubles onder leiding van Martin Sterk bij PSV de Caprilli in Sonnega.

,,Woehoeeeeee!” klonk het tijdens de barrage toen Marianne Wortel en Golden de finish passeerden. De bekende vreugdekreet van deze combinatie. Ze wonnen de Horses2Fly Cup met de hoogst haalbare score. ,,In de wedstrijd bepaalt Golden hoe hard we gaan en wanneer we springen. Ik mag sturen en ik mag ervan genieten. Wat kun je nou nog meer willen van zo’n paard,” vertelt Wortel over haar 11-jarige merrie. De winst werd beloond met een deken, de Horses2Fly Bokaal, een geldprijs en een gratis les van de Britse springruiter Alex Gill.

Jasmein de Boer verscheen aan de start met haar 6-jarige merrie Look At Me. In de finale bleef de combinatie foutloos in het parcours en ook nog eens in de snelste tijd. Samen met de in de selectiewedstrijden vergaarde punten reden Jasmein en Look At Me de hoogste score bij elkaar in het 1.10 parcours. Ook De Boer en Look At Me namen een deken, de Horses2Fly bokaal, een geldprijs en een gratis les van Alex Gill in ontvangst.