Marianne Wortel en Golden met maximale score naar finale van Horses2Fly Cup

Marianne Wortel en Golden met de Golden Ticket. EIGEN FOTO

Marianne Wortel en Golden van PSV de Caprilli veroverden in Warga op de selectiewedstrijd voor de Horses2Fly Cup hun vierde Golden Ticket.

De combinatie won het 1.20 parcours. De finale van de Horses2Fly Cup vind plaats tijdens het internationale paardenevenement Indoor Friesland in Leeuwarden. Het was voor Wortel en Golden het derde Golden Ticket in het 1.20 parcours. Hiermee gaan ze met de hoogst mogelijke score naar de finale op 19 oktober. De score van de finale wordt bij de score van de selectiewedstrijden opgeteld. Wortel en Golden hebben dus een heel goede uitgangspositie voor de finale.

Spannend

Marianne en Golden legden in Warga het parcours foutloos en in de snelste tijd af. Ze waren de beste van de 26 combinaties in het 1.20 parcours. Wortel en Golden sprongen het parcours een paar honderdsten sneller dan de nummer twee. In tegenstelling tot de andere selectiewedstrijden werd er een 2-fasen parcours gereden. Eerst moesten de hindernissen 1 t/m 7 foutloos genomen worden, dan mochten de combinatie door naar hindernissen 8 t/m 12. ,,Golden sprong weer super’’, zegt Wortel. ,,Al was het wel spannend. Ik was even bang dat we niet door mochten naar fase 2. Golden tikte hindernis nummer 2 even aan. Ik dacht dat die balk zou vallen, maar die bleef gelukkig liggen.”

Marianne Wortel kijkt uit naar de finale in Leeuwarden. ,,We hebben een heel mooie uitgangspositie voor de finale op 19 oktober. Hopelijk kunnen we deze lijn dan ook doorzetten.’’

Nieuws

menu