Leonidas niet effectief genoeg

Doelpoging Leonidas tegen Elko FOTO LOURENS LOOIJENGA

Het is Leonidas zaterdag niet gelukt om tegen Elko uit Elim de eerste zege in de vierde klasse B binnen te halen. Er werd met 9-16 verloren van de Drentse ploeg die tweede staat.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft kreeg het jonge Leonidas, de gemiddelde leeftijd ligt rond de 19 jaar, een lesje in effectiviteit. Elko speelde ook met een hoger tempo.

De korfballers uit Noordwolde creëerden zelf ook genoeg kansen, maar scoorden daaruit veel te weinig doelpunten. Dat ging het fysiek ook sterkere Elko veel makkelijker af. Vooral rond de korf werd slimmer omgegaan met kleine kansjes. De ruststand was - wel wat geflatteerd - 3-10.

Schade te groot

In de tweede helft knokte Leonidas zich alsnog in de wedstrijd. Maar de schade van de eerste helft was te groot. Het krachtsverschil was nu minder, zo blijkt ook uit het scoreverloop. Na rust scoorden beide ploegen zesmaal.

Het beeld van de eerste vijf wedstrijden is dat Leonidas nooit weg is gespeeld, maar wel steeds met lege handen staat. Zaterdag wacht thuis om half vier Noveas uit Steenwijk. De eerste wedstrijd van het seizoen tussen beide ploegen eindigde in een 15-8 nederlaag.

Nieuws

Meest gelezen