Korfbalclubs in Weststellingwerf zoeken nadere samenwerking bij jeugdteams. Leonidas in Noordwolde wil nieuwe kleedkamers en led-verlichting

Bloemen en een oorkonde voor Trijntje van der Meer uit handen van voorzitter Lourens Looijenga. Eigen foto

Op de door ruim dertig leden bezochte ledenvergadering van Leonidas werd er onder meer stilgestaan bij de diverse samenwerkingen met andere clubs.

De samenwerking met SCO krijgt ook in het volgend seizoen een vervolg. De leden werden geïnformeerd dat er inmiddels ook gesprekken worden gevoerd met andere clubs in Weststellingwerf. Het is nu vooral inventariseren waar de verenigingen elkaar bij de jeugdteams kunnen helpen en hoe de clubs in bepaalde leeftijdsgroepen samen sterke wedstrijdteams kunnen vormen. Dan kunnen de clubs wellicht ook talenten behouden die anders hun heil zoeken buiten Weststellingwerf.

Uitgangspunt blijft dat er ook de komende jaren ‘gewoon’ in Noordwolde gekorfbald wordt. De gesprekken over samenwerking betreft niet de senioren, al heeft Leonidas samen met De Hoeve/Forward al jaren een midweekteam.

Bij het eerste seniorenteam gaat oud-PKC-speler Edward Jonkman uit Diever eens in de twee weken een training verzorgen. Hij was ook al eens assistent in de Korfbal League bij Dos’46. Hij speelde zelf zes seizoenen in die hoogste klasse. Hij gaat de coaches/trainers Hans Oostra en Jurgen Ballast helpen om Leonidas 1 naar een hoger niveau te tillen en zal nu en dan ook als coach te zien zijn.

Voetbalclubs

Verder werd tijdens de ledenvergadering kort stilgestaan bij het fusieproces van vier voetbalclubs. Die willen in dat geval ook een nieuwe accommodatie ten oosten van Noordwolde. Dat lijkt een project op de heel lange termijn te worden. En Leonidas is vooralsnog niet betrokken bij welke plannen dan ook, voor zover daar nog enige vooruitgang in zit.

Led-verlichting

Dus kijkt de club toch ook naar investeringen die misschien haalbaar zijn. Er bestaat al langer de wens om de kleedkamers te vernieuwen. Verder wordt nu door het bestuur geprobeerd de bestaande veldverlichting te vervangen door ledverlichting. Er lopen diverse aanvragen voor subsidies en bijdragen uit fondsen. De hoop is dat de vervanging in de zomer gerealiseerd kan worden.

Ledverlichting wordt als vorm van besparen van kosten extra interessant nu vanaf 2025 de saldering van de opgewekte zonne-energie geleidelijk wordt afgeschaft. Nu mag je nog de energie die de zonnepanelen hebben opgewekt volledig wegstrepen tegen de energie die je hebt verbruikt. Sportclubs hebben vooral ’s avonds de stroom nodig die overdag wordt opgewekt en dat wordt dan dus duurder.

Vrijwilliger

Trijntje van der Meer werd door de leden van Leonidas uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Ze begon op haar 9 e jaar met korfballen bij Leonidas en is altijd binnen de club in tal van functies actief geweest. Zo speelde ze een belangrijke rol bij de kangoeroes. De afgelopen jaren vormde ze samen met Lenie Vogelzang de kledingcommissie. Zo werd aan het eind van 2022 de selectie in een complete nieuwe outfit gehesen. Beide dames stoppen na dit seizoen.

Conclusie na de vergadering was dat Leonidas na corona de wind weer in de zeilen heeft. Het ledenaantal groeit en vooral het jonge eerste seniorenteam zorgt voor nieuwe energie.

Nieuws

menu