Jorg Schokker uit Wolvega motorcrosskampioen in DMX Noord

Kampioen Jorg Schokker. FOTO IRIS SCHOKKER Foto: Iris Schokker

Motorcrosser Jorg Schokker uit Wolvega kroonde zich in Delfzijl tot kampioen in de DMX Noord competitie in de 85 cc.

Op de voorlaatste wedstrijddag van het crossseizoen was Jorg Schokker al zeker van het kampioenschap. Op zijn 15e verjaardag verliep de kwalificatietraining niet naar wens. De motor van Schokker liep niet lekker. Toch bemachtigde hij de elfde startplek. Ondanks dat er met man en macht werd gesleuteld aan de motor, werd besloten met de reservemotor de wedstrijd in te gaan.

In de eerste wedstrijd ging Jorg samen met zijn grote concurrent Wesley Berndt en crossvriend Hisse Kraak de eerste bocht in. Een groot gedeelte van de wedstrijd reed Schokker op de derde plaats. In de vijfde ronde passeerde hij Kraak. Berndt was te snel en Schokker moest zich tevreden stellen met een tweede plek.

Met een voorsprong van 12 punten op zijn grote concurrent Berndt moest Schokker in de tweede manche minimaal als derde over de finish komen om het kampioenschap op zijn naam te zetten. Schokker kende een goede start en ging als tweede door de eerste bocht. Al snel haalde hij Berndt in. De afstand tussen Schokker en de nummer twee werd steeds groter. Na acht ronden kwam de jonge Wolvegaster als eerste over de finish, met Berndt op 16 seconden achterstand.

De laatste wedstrijd van het seizoen is op 1 oktober in Joure. Op 22 oktober strijdt Schokker in Heerde om het Nederlands kampioenschap.

Nieuws

menu