Jeugd laat de bal weer rollen

Oldeholtpade JO 17-2 tegen Diever-Wapse/BEW JO17-1 eindigt in 3-2. Piet Bosma

Eindelijk. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende voetbalverenigingen zijn sinds zaterdag weer volledig toegestaan en voetballers van 27 jaar en ouder mogen weer normaal trainen.

De aangekondigde versoepelingen betekenden dat zaterdag kon worden gestart met de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers. Dit zijn wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. De Regiocup wordt de hele maand juni gespeeld. gespeeld.

De versoepelingen rondom het spelen van wedstrijden gelden alleen voor jeugdteams tot en met de O18. Formeel hanteert de Rijksoverheid t/m 17 jaar, wat inhoudt dat de Regiocup niet doorgaat voor de O19 en O23-teams.

Senioren mogen sinds zaterdag weer volledig trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging. Dit mag zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Senioren mogen nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere clubs.

Door de verruimde maatregelen mag er weer gebruik worden gemaakt van kleedkamers en douches, mits anderhalve meter afstand wordt bewaard.

Onder meer op het sportpark in Oldeholtpade werden zaterdag wedstrijden om de Regiocup gespeeld. Daarbij mocht er geen publiek aanwezig zijn. De kantine was geopend, maar er werd geen alcohol verkocht. Een van de wedstrijden was die tussen Oldeholtpade JO 17-2 en Diever-Wapse/BEW JO17-1. Eindstand: 3-2.