Harich schiet Leonidas in tien minuten van het veld

Leonidas in nieuwe kledij

Leonidas in nieuwe kledij | Foto: Piet Bosma

De zaterdagmiddag begon zo feestelijk voor Leonidas, dat door kledingsponsor Muta Sport/Korfbaltotaal in een geheel nieuwe outfit was gestoken. En niemand minder dan Sinterklaas was naar de sporthal gekomen om dit feestje mee te vieren en ook om nieuwe jeugdleden van Leonidas een mooie bal te overhandigen. Maar de aansluitende tweede competitiewedstrijd tegen Harich werd een deceptie: 13-24.

Na de zege in Lemmer hadden de coaches van Leonidas de goede hoop dat deze opsteker een vervolg zou kunnen krijgen tegen Harich, dat immers de eerste wedstrijd in deze derde klasse had verloren van Waterpoort. Harich opende met twee treffers, die door Marco Zwart en Bas Oostra (vrije bal) weer teniet werden gedaan. Vooral de treffer van Marco was curieus, omdat een Harich-verdediger de bal binnen wist te houden door de bal bij de achterlijn blind achterover te gooien naar een moederziel alleen onder de korf staande Marco Zwart.


Zodra Leonidas scoorde, deed Harich dat direct erna in deze eerste helft. En dus moest Leonidas op 2-4 weer in de achtervolging via opnieuw Bas Oostra (3-4). Het leek eigenlijk halfweg de eerste helft al een gelopen wedstrijd toen Harich een gat sloeg naar 3-8. Iris Schulting en Marit van der Meer (doorbraak) scoorde daarna mee met Harich: 5-10. Vervolgens maakte Ilse Visser de mooiste treffer van de middag door een bal die afketste van de korf in de sprong alsnog door de korf te krijgen. En ook Iris Schulting benutte een rebound op een schot: ruststand 7-11.


In de eerste vijf minuten van de tweede helft mocht Leonidas zelfs even hoop koesteren op een goed resultaat. Tegenover één doelpunt van Harich scoorde Leonidas driemaal via Marit van der Meer en uit twee strafworpen van Marleine Ballast en Kevin Hoen. Maar op de stand 10-12 vielen alle schoten van Harich ineens goed en die van Leonidas allemaal net niet. Harich was daardoor niet meer te stuiten en liep in tien minuten (!) uit naar een geflatteerde tussenstand van 10-21.


En zo ineens was tot teleurstelling van de talrijke toeschouwers, de wedstrijd gespeeld. Dat Marco zwart en Bas Oostra (beide van afstand) nog scoorden en Robin Kreulen een strafworp benutte had alleen statische waarde: eindstand 13-24. Zaterdag staat om 14.45 uur de interessante derby tegen Lintjo uit Oldeberkoop op het programma. Het meer ervaren Lintjo heeft de eerste twee wedstrijden gewonnen en geldt toch wel als de favoriet.