Gefrustreerd FC Wolvega lijdt zure nederlaag, De Blesse haalt uit, Trinitas verliest doelpuntenfestijn

De Blesse-speler Ramon Kemerink in duel met Pieter Meerten Reinders van Donkerbroek. Op de achtergrond Jeroen Kamans en keeper Joran de Groot. Piet Bosma

FC Wolvega is voor de vierde maal in vijf wedstrijden tegen een nederlaag aangelopen. Op sportpark Molenwiek nam Hardegarijp tegen de verhouding in de punten mee terug: 1-2.

De frustratie was na afloop groot bij de Wolvegaasters. Enerzijds door het zelf missen van vele opgelegde kansen, anderzijds door een beslissing van assistent-scheidsrechter Marten Polet, die de paarshemden een doelpunt en daarmee de voorsprong ontnam.

Als gevolg van vele langdurige blessures en enkele vakantiegangers was het voorafgaand aan het duel weer een flinke puzzel voor hoofdtrainer Friso Bakker om een selectie samen te stellen. De bank bestond uit een ratjetoe aan jong talent en veteranen. Met Robin de Jong, zestien lentes jong, zat een B-junior op de bank. Daar tegenover stond de eenmalige terugkeer van de 42-jarige Michel van Nieuwkoop. De voormalig spits van de Wolvegaasters debuteerde voor de paarshemden in 1998 en speelde in 2016 zijn laatste wedstrijd voor het vlaggenschip, waarna hij een stapje terugdeed naar het vierde elftal.

Een diepe bal van de bezoekers over de linkerflank leek een eenvoudige prooi voor Wolvega-verdediger Gino Tromp, maar bij een poging de bal te onderscheppen blesseerde Tromp zichzelf. Het zorgde ervoor dat de Wolvegaaster defensie volledig open kwam te liggen, waarna Jesse Bosma eenvoudig kon afmaken, 0-1. In de zoektocht naar de gelijkmaker kreeg Wolvega een karrevracht aan kansen, maar deze waren niet aan de paarshemden besteed.

In de tweede helft ging Wolvega opnieuw opzoek naar de meer dan verdiende gelijkmaker, die na 63 minuten eindelijk viel. Sean de Ruiter was doelman Vleer ditmaal wel de baas. Met invaller Van Nieuwkoop binnen de lijnen begon andermaal een belegering van het het doel van de gasten. Na een kleine tachtig minuten leek de 42-jarige spits zich tot man van de wedstrijd te kronen met een kiezelhard schot in de kruising. Daar dacht grensrechter Polet van de gasten anders over. Scheidsrechter Van der Born ging mee in het oordeel van de grensrechter en keurde het doelpunt af.

In de daaropvolgende aanval kregen de bezoekers op circa veertig meter van het doel van doelman Grevelink een vrije trap. Terwijl Grevelink druk bezig was met een aansturen van zijn manschappen zag Hardegarijp-speler Robin van den Akker zijn kans schoon om de bal in één keer over de doelman heen te schieten: 1-2. Met nog vijf minuten reguliere speeltijd op de klok viel de 16-jarige Robin de Jong in. Ondanks een kleine tien minuten blessuretijd kwam Wolvega niet meer tot scoren.

Oldeholtpade

Oldeholtpade won de uitwedstrijd tegen Protos met 0-3. Na twee nederlagen op rij kwam deze overwinning als geroepen voor de blauwhemden. In het eerste half uur kwamen beide teams nauwelijks tot een goede aanval. Oldeholtpade nam na ruim dertig minuten de leiding. Een scherp aangesneden vrije trap van Marius de Vries werd lichtjes getoucheerd door een verdediger van de thuisclub en verdween in de lange hoek(0-1).

Oldeholtpade verzuimde na rust de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Pas drie minuten voor tijd besliste Mark de Vries het duel. Het slotakkoord was voor Marius de Vries, die uit een hoekschop van Bart Halsema met een fraaie volley voor de 0-3 zorgde.

Oldeholtpade kon drie dagen eerder de aanval van naaste concurrent Steenwijkerwold niet afslaan. In de strijd om de tweede plek won de ploeg uit Overijssel met 2-1. Dat was een domper voor Oldeholtpade-trainer Klaas Jongsma. Hij weet de nederlaag aan vermoeidheid bij zijn spelers. ‘Desondanks creëerden wij wel verreweg de meeste kansen. Maar de precisie ontbrak door het spelen van te veel wedstrijden’’, benadrukte Jongsma.

Trinitas

In een waar doelpuntenfestijn verloor Trinitas op eigen veld met 4-8 van FC Oldemarkt. Het was voor Trinitas de eerste zege na drie overwinningen op rij. Namens Oldemarkt waren Wouter van der Vegt en Stijn de Jong ieder vier keer trefzeker. Voor de blauw-zwarten scoorden Marc Platje, Remon Prins, Jesse de Weert en Jurgen Verbaarschot.

Het team van trainer Gregory Wismeijer maakte donderdag tegen Ruinen een fitte indruk en werkte een 0-2 achterstand weg: 4-2. Mark Platje nam alle vier doelpunten voor zijn rekening. ‘Op het juiste moment heeft hij de vorm weer te pakken’, zei Wismeijer.

De Blesse

Drie dagen na de 1-2 nederlaag tegen De Blesse, verloor Zandhuizen met 3-0 van BEW. De Blesse trok de goede lijn door en won zondag met liefst 6-1 van hekkensluiter Donkerbroek. Yannick Kemerink maakte drie doelpunten. Ook Julian Mars, Jesse Stuurman en Rens Kranendonk troffen doel. Pieter Meerten Reinders had Donkerbroek nog wel op voorsprong gebracht.

Nieuws

menu