Fredericusschool en Tuindorpschool winnen schoolvoetbaltoernooi in Wolvega

Met een kleine 400 jeugdige voetballertjes verdeeld over bijna 40 teams waren alle basisscholen van Weststellingwerf vertegenwoordigd.

Met een kleine 400 jeugdige voetballertjes verdeeld over bijna 40 teams waren alle basisscholen van Weststellingwerf vertegenwoordigd. Foto: Lenus van der Broek

Onder ideale weersomstandigheden vond woensdagmiddag op sportpark De Molenwiek in Wolvega het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi plaats.

Met een kleine 400 jeugdige voetballertjes verdeeld over bijna 40 teams waren alle basisscholen van Weststellingwerf vertegenwoordigd. Tijdens het toernooi was er tevens aandacht voor JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

Frederiucusschool en Tuindorpschool

In de kampioenpoules werd bij de meisjes de Fredericusschool uit Steggerda net als vorig jaar kampioen. De Adelaar uit Wolvega werd tweede. Bij de jongens werd na een spannende strijd en na het nemen van strafschoppen De Tuindorpschool uit Wolvega kampioen, met op de tweede plaats De Heidepolle uit Wolvega. De kampioenen mogen op 17 mei deelnemen aan een van de regionale finales.

Daarnaast waren er nog drie recreatieve poules. In deze poules werden de prijzen gewonnen door De Triade, Tuindorpschool A en IKC Scholtensschool, allen uit Wolvega. Tijdens het toernooi konden de voetballers hun schotkracht meten en schieten op het gatendoel.

Dit toernooi werd voor de laatste keer georganiseerd door schoolvoetbalcommissie Weststellingwerf. Volgend jaar is de organisatie in handen van Beweegteam Weststellingwerf.