Esmee van Veen maakt debuut bij LDODK

Esmee van Veen in actie als speelster van SIOS. Archief Gerrit Jan Prakken

Wolvega - Korfbalster Esmee van Veen uit Wolvega debuteerde voor LDODK bij de start van de Korfbal League. De 18-jarige kwam 2,5 seizoen geleden over van SIOS uit Wolvega en ontwikkelde zich in de junioren bij LDODK tot een flink scorende dame.

Maar dat ze ooit in het eerste van LDODK zou spelen had ze echt niet gedacht toen ze SIOS verliet.

Voorzichtiger

‘Daar was ik echt een aanvallende dame, maar bij de senioren ben je toch wat voorzichtiger met zomaar een bal schieten’, zo reageerde ze na de gewonnen wedstrijd tegen Groen Geel (23-18) in de Leeuwarder Courant. Het was al opmerkelijk dat ze in de zomer vervroegd de stap naar de senioren maakte, want ze mocht nog een jaar bij de junioren spelen. Maar bij LDODK spelen enkele dames niet door blessures, maar ook omdat ze geen risico’s nemen vanwege corona in relatie tot hun baan in de gezondheidszorg. Dat was voor Esmee in dit geval best prettig, want de junioren mogen momenteel niet spelen vanwege de lockdown.

Drie spelers uit Wolvega

Bijzonder was dat ze mocht invallen in het vak met international Marloes Frieswijk en Julian Frieswijk. Ineens stonden er drie spelers uit Wolvega samen op het veld. Julian: ‘Het was wel veel Wolvega ineens, ja, ze deed het goed, misschien kunnen we in Wolvega gaan trainen, de Steense staat toch leeg.’ Marloes en Julian speelden eerder bij SCO. Esmee van Veen mocht een half uur meedoen en pakte ook nog een doelpuntje mee.

Geen publiek

Ze vond het achteraf jammer dat haar ouders er niet bij mochten zijn, want alle wedstrijden in de League worden zonder publiek gespeeld. ‘Dat was wel het mooiste geweest. Gelukkig is er een livestream, dat is nog iets.’ Ook jeugdinternational Julian Frieswijk miste het juist gevoel en het sfeertje dat normaal rond de wedstrijden in Gorredijk hangt. ‘Als je eenmaal bezig bent valt het op zich wel mee, maar ik mis het wel echt.’

Nieuws

menu