Eerste marathonwedstrijd Friese Zomercompetitie in Noordwolde

Foto: Lenus van der Broek

Foto: Lenus van der Broek

Dit jaar organiseerde Menvereniging Noordwolde de eerste marathonwedstrijd voor paarden en pony’s van de Friese Zomercompetitie 2023. De wedstrijd vond zaterdag plaats rondom „De Menkaampe” van de menvereniging. Ruim 40 deelnemers legden onder ideale weersomstandigheden het parcours af met drie hindernissen op route en vier hindernissen met waterbak op de Menkaampe.


De menners reden volgens de KNHS-richtlijnen en het dragen van een cap en bodyprotector waren verplicht. Ook werd aandacht geschonken aan de diervriendelijkheid, halverwege de wedstrijd werden paarden en pony’s gecontroleerd door een dierenarts. Het parcours werd gebouwd doorparcoursbouwer Johan Post. Er waren ook vier deelnemers in de rubriek vierspan, waaronder Klaas Kraan met Friese paarden.

De familie Dekker was goed vertegenwoordigd, Anieke (32) en Melanie (30) namen deel in de rubriek enkelspan pony’s en vader Gert Jan Dekker met een dubbelspan pony’s. De dochters die in de middenmoot van de rubriek eindigden kregen het mennen al vroeg onder de knie van vader, die eerste werd in de dubbelspan pony’s. De familie Dekker beleeft veel plezier aan deze sport.

Alle uitslagen staan op de website: www.startlijsten.nl