Dubbelslagen voor pikeurs Ebbinge en Van Rijn

Rick Ebbinge. Harry de Ridder

Rick Ebbinge en Jaap van Rijn boekten op de drafbaan van Mons een fraaie dubbelslag. Ebbinge deed dit met de paarden van trainer Jeroen Engwerda. Van Rijn scoorde met de dravers uit de training van Hugo Langeweg.

Het einde van de meetings van Victoria Park in België lijkt in zicht. Op de drafbaan van Duindigt wordt vanaf zondag 28 maart met instemming van de gemeente Wassenaar weer gekoerst en Victoria Park verwacht snel te volgen. De drafbaan van Wolvega is zo langzamerhand de enige Europese piste, waarop niet gekoerst mag worden. De beslissing van de gemeente Weststellingwerf en de Veiligheidsregio Fryslân om nog steeds geen draverijen op Victoria Park toe te staan is voor velen onbegrijpelijk. Voor de vaderlandse drafsport is te hopen dat de verantwoordelijke autoriteiten op korte termijn tot inzicht komen en het licht op groen zetten.

Zeven races

In Wallonië werden zeven races verreden. Ebbinge opende met een tweede plaats van Nibali Vivantis die Howdy Quick (Maik Esper) in de slotlijn voorrang moest verlenen. ‘Mijn paard had een maand niet gelopen en dat is net even te lang’, zei Ebbinge. De nationale rijderskampioen zegevierde een koers later wel met Flag de Marions. ‘Hij won onlangs in Frankrijk ook al sterk en is geweldig in vorm.’ Het tweede dagsucces van Ebbinge kwam op naam van Hero d’Hertals.

Van Rijn was oppermachtig met Hindy Heikant. De merrie klopte Velten Limelight en Ebbinge. De derde plaats was voor Robin Bakker en Kilimanjaro. In het door veel galoppades ontsierde slotnummer reed Van Rijn de debuterende Lindstedt Boko naar de bloemen.