Drietal keert bij SCO terug op het oude nest. 'Met vriendengroep club naar hoger niveau tillen'

Kim van Dalen, Pascal Frieswijk en Melvin Frieswijk.

Kim van Dalen, Pascal Frieswijk en Melvin Frieswijk. SCO

Korfballers Kim van Dalen, Pascal Frieswijk en Melvin Frieswijk stoppen aan het eind van het seizoen bij DOS’46 in Nijeveen. Van de drie had Pascal Frieswijk daar een basisplaats. De spelers keren terug naar hun oude club SCO in Oldeholtpade.

Pascal Frieswijk speelt vanaf het seizoen 2019 – 2020 bij DOS’46, waarbij hij als rebounder enorm belangrijk is geweest binnen het eerste. “Ik ga mijn oude club SCO proberen te helpen de komende jaren en kan daarmee ook privé beter combineren dan met topkorfbal in Nijeveen. Ik heb mooie jaren gehad bij DOS’46 dus de keuze was heel moeilijk.”

Kim van Dalen kwam in de zomer van 2020 over van SCO heeft de afgelopen jaren in zowel het eerste als het tweede gekorfbald. “De combinatie met werk wordt te zwaar om het echt goed te blijven doen. Ik ga een stapje terug doen en hoop nog voor SCO mijn toegevoegde waarde te leveren.”

Melvin Frieswijk kwam ook in 2020 bij DOS’46 na een langdurige blessure aan zijn knie. “Ik heb nog een keer een poging gedaan te kijken welk niveau ik nog kan aanhaken. Mijn lichaam heeft aangegeven niet meer geschikt te zijn voor topkorfbal, dus ik moet nu dit besluit nemen.”

Vriendengroep

Alle drie stellen dat SCO hun club is. Ze willen wat terug doen voor de club. Om met een vriendengroep SCO naar een hoger plan te tillen zien ze als een uitdaging. Gelukkig is er volgens SCO over en weer altijd een uitstekende band en sterke betrokkenheid geweest. SCO is dan ook ontzettend blij dat “onze” topkorfballers volgend jaar de selectie van de hoofdklasser komen versterken.