Drachten droogt De Hoeve af

Piet Bosma

De Hoeve - De Hoeve/Due Amici Fitness is in eigen huis afgedroogd door Drachten. Via een 5-16 ruststand werd een alleszeggende 13-35 eindstand bereikt.

De Hoeve begon nog aardig, scoorde na enkele seconden en stond na tien minuten op een 3-1 voorsprong. Daarna was het snel gebeurd. Drachten, gedeeld koploper in de Overgangsklasse A, raakte in een flow en boog de achterstand in no-time om in een 3-8 voorsprong. De gasten gingen door op de ingeslagen weg en zetten in hoog tempo prachtige aanvallen op. Er volgde een doelpuntenregen die een keer zo heftig was als het water dat uit de lucht viel.

Bij De Hoeve was Rosalin Wemmenhove nog geblesseerd. Op haar plaats speelde Wietske Hensbergen. Edwin Logtenberg schoot na tien seconden raak uit de eerste doelpoging (1-0). Drachten kwam even later langszij.

Fraaie one-handers

Na de vakwissel schoten Anniek de Boer en Jeroen Olyslager van afstand raak (3-1) en leek het een echte wedstrijd te worden. Schijn bedroog, want na een licht haperend begin trok Drachten het initiatief naar zich toe en stond dat ook niet meer af. De gasten stoomden moeiteloos door en bekroonden vrijwel iedere aanval met een treffer, waaronder fraaie one-handers.

Het was éénrichtingsverkeer en er werd met scherp geschoten. De rust brak aan op bij 5-16. Astrid Logtenberg vond nog twee keer de goede richting voor de thuisclub.

Drachten is ontketend

De bezoekers hielden ook na rust het gas erop. Het lukte De Hoeve niet grip te krijgen op de ontketende Drachtsters. Jennie Terpstra (7x) en Wim Braam (6x) waren de topscorers. Het lukte De Hoeve incidenteel iets terug te doen. Vraag was hoe hoog de score zou uitvallen. Het bevrijdende eindsignaal klonk op de stand 13-35.

Voor De Hoeve scoorden Astrid Logtenberg 5 (1), Anniek de Boer 3, Edwin Logtenberg 2, Jeroen Olyslager 2 en Lianne Ballast.

Nieuws

menu