Dorpsschool in Wolvega is korfbalkampioen van Weststellingwerf

De ongeveer 145 teams zijn verdeeld over ruim dertig poules. Piet Bosma

De Dorpsschool uit Wolvega is bij de oudste kinderen (bovenbouw) winnaar geworden van het schoolkorfbalkampioenschap van Weststellingwerf. In de finale in Noordwolde werd het team van de Tuindorpschool met 9-7 verslagen.

In de middenbouw was er aan het eind van de zeer geslaagde middag ook al een spannende finale. Daarin werd de Tuindorpschool kampioen, door het team van de Vensterschool uit Noordwolde met 3-2 te verslaan. In de onderbouw won de Zuidschool de titel. Daar was geen finalewedstrijd voor nodig. Tweede werd in deze leeftijdscategorie Tuindorp Wolvega.

Indrukwekkend gezicht

Het toernooi op de accommodatie van deze maand 80-jarige Leonidas werd geopend door burgemeester Andre van de Nadort, die blij was dat 850 kinderen na twee coronajaren zonder toernooi naar de velden aan de Elsweg waren gekomen. Het was ook voor hem wederom een indrukwekkend gezicht: er werd gespeeld op 28 velden, die soms wel wat hard waren door de aanhoudende droogte. Maar de stemming was opperbest, het was ook perfect korfbalweer. Honderden kinderen beleefden door de hulp van heel veel vrijwilligers een topmiddag.

Nieuws

menu