Doek valt voor SIOS. Korfballers uit Wolvega degraderen drie duels voor het einde al naar derde klasse

SIOS-VDDO. Piet Bosma

SIOS/Jumbo Wolvega speelt volgend seizoen in de zaal een niveau lager. Door de 21-8 nederlaag bij Spannum is degradatie niet meer af te wenden.

SIOS bungelt al het hele seizoen onderaan de ranglijst. Met slechts een punt was het een kwestie van tijd voordat degradatie naar de derde klasse een feit was. Met nog drie wedstrijden te spelen, is het doek al definitief gevallen.

Het enige punt dat SIOS dit seizoen behaalde, was in de thuiswedstrijd tegen Spannum (14-14). De ploeg van trainer/coach Rob Verra leek in de beginfase de laatste strohalm te pakken. Door afstanders van Marnix Kraan en Marit Koopmans werd het 0-2. Daarna hadden de bezoekers moeite tot scoren te komen. Spannum vond de korf een stuk eenvoudiger. Verdedigend hadden de Wolvegasters de zaken wel goed op orde, waardoor bij rust de schade beperkt kon worden (10-5).

In de tweede helft speelde SIOS ondermaats. De gasten kwam na rust slechts tot drie treffers. Ook defensief was het niet voldoende, waardoor Spannum simpel uitliep naar een duidelijke 21-8 zege.

Trainer/coach Rob Verra: ,,We begonnen sterk, met name verdedigend. De aanval had het geluk niet aan haar zijde om dit te belonen.”

Nieuws

menu