De Hoeve ziet strijdlust beloond. Rood-groenen doen goede zaken in strijd om handhaving in tweede klasse

De Hoeve-HVV. FOTO Piet Bosma

De Hoeve-HVV. FOTO Piet Bosma

De Hoeve De Hoeve klopte in sporthal De Duker HHV uit Hollandscheveld met 22-21. Met drie treffers in de zenuwslopende slotfase grepen de rood-groenen de zege.

Tot de 50e minuut stond De Hoeve aan de goede kant van de score. Daarna slaagde HHV erin langszij (18-18) te komen en zelfs de leiding over te nemen. Bij 19-21 leek de strijd beslecht, maar dat was niet het geval. Het thuisvak ging uit zijn dak en zag de thuisploeg met 22-21 winnen. Coach Leon de Vries complimenteerde zijn ploeg: ,,We hebben strijdlust getoond en zijn er in blijven geloven tot het einde. Met succes.”

In de tweede klasse A is het bijzonder spannend. HHV heeft het beste uitzicht op de tweede promotieplaats, terwijl De Hoeve op plaats zeven nog niet definitief veilig is.

Bij De Hoeve ontbrak Klaas-Anne Bakker. Hij werd vervangen door Frank van der Veen, die scorend gangmaker was bij de thuisclub. Jetske Otten opende de score met een strafworp en Edwin Logtenberg zorgde met een rake afstander voor 2-0. Logtenberg scoorde opnieuw, waarna Frank van der Veen een fraaie onderschepping omzette in een treffer. Zo stond De Hoeve na een kwartier op een 6-1 voorsprong.

Er kwam een time-out van HHV. De marge werd wat kleiner, maar De Hoeve behield de leiding. Wietske Hensbergen zette een door Eva Mars ingezette actie om in een treffer. Er werd nu om en om gescoord. De ruststand werd op 11-8 bepaald door Frank van der Veen.

Binnen twintig seconden na de hervatting scoorde Van der Veen ook de 12-8. Er kwam een scherper HHV uit de kleedkamer en er werd vlug aangesloten (13-12). De Hoeve was attent, maar HHV liet zich niet meer op achterstand zetten en leek in de laatste tien minuten zijn slag te slaan.

Er volgde een zinderende slotfase. Gesteund door het publiek leek HHV de volle winst te pakken. Vijf minuten voor het einde stond het 18-20. Met nog drie minuten op de klok was het 19-21. Ook de thuisaanhang stond massaal achter de ploeg. De beloning volgde. Na rake afstanders van Sietse Hensbergen en Frank van der Veen maakte Wietske Hensbergen op doorbraak in de allerlaatste minuut de luid bejubelde winnende treffer.

Doelpuntenmakers De Hoeve: Frank van der Veen 7, Edwin Logtenberg 5, Wietske Hensbergen 3, Jetske Otten 2, Ruben de Boer, Sietse Hensbergen, Marleen Maatman, Eva Mars en Sander Olijslager.