De Hoeve plaatst zich ten koste van SIOS voor play-offs. Blauw-witten komen één doelpunt te kort

SIOS-De Hoeve.

SIOS-De Hoeve. Piet Bosma

SIOS/Jumbo Wolvega en De Hoeve stonden zaterdagavond tegenover elkaar in sporthal de Steense. Inzet was een plaats in de play-off voor promotie naar de eerste klas. De rood-groenen gingen er met het ticket vandoor.

Voorafgaand aan het duel waren de beste papieren voor SIOS. De thuisploeg kon zich een nederlaag met drie punten verschil permitteren, terwijl De Hoeve met minimaal vier doelpunten verschil moest winnen. Dat laatste gebeurde. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Verheul stond het scorebord op 14-18 en dat betekende dat De Hoeve zich plaatste voor de play-off. SIOS kwam uiteindelijk één doelpunt te kort om zich te plaatsen voor de play-offs. De blauw-witten eindigden op de derde plek, waardoor ze volgend seizoen weer uitkomen in de tweede klasse.

Het publiek kreeg een niet echt hoogstaande, maar wel super spannende wedstrijd te zien, die op basis van de tweede helft terecht door De Hoeve gewonnen werd. De Hoeve-trainer Patrick Aalders: ‘We zijn wat stroef begonnen, maar in de pauze hadden we alle geloof in een goede afloop. Op basis van de tweede helft hebben we terecht gewonnen.’