De Hoeve laat SIOS kansloos in derby

SIOS-De Hoeve. FOTO Piet Bosma

SIOS/Jumbo Wolvega verloor de Stellingwerfse derby kansloos van De Hoeve . Na een uur stond er een 14-29 eindstand op het scorebord in ‘d Olde Steense.

Bij SIOS was er vooraf vertrouwen gezien de stijgende vorm. De Hoeve daarentegen moest op zoek naar de schotkracht die vorige week ontbrak. De schotkracht werd teruggevonden. Alleen in de beginfase lukte het de Wolvegaasters even in de buurt van De Hoeve te blijven. De Hoeviger doelpuntenmachine draaide op volle toeren.

Bij De Hoeve ontbraken Marleen Maatman en Jeroen Olijslager. Rianne Logtenberg en Ruben de Boer namen hun plek in. SIOS opende in de eerste minuut de score. Het was de eerste en ook de enige keer dat SIOS op voorsprong stond. Edwin Logtenberg had uit een vrije worp onmiddellijk het antwoord klaar. Binnen tien minuten stond De Hoeve via Ruben de Boer, Eva Mars en Jetske Otten op een 1-4 voorsprong.

Rond het eerste kwart ging het even wat stroever bij de bezoekers. SIOS sloot aan bij 4-5 en mocht weer hoop koesteren. Die vervloog snel. De Hoeve rebounde sterk en kon daardoor lang aanvallen. Klaas-Anne Bakker vergrootte de marge met twee rake afstanders naar vier (4-8). SIOS verkleinde na de eerste time-out de marge tot drie, maar De Hoeve was op dreef. De gasten waren aanvallend verrassend scherp. Bij 7-13 gingen de ploegen richting de kleedkamer.

De tekst gaat verder na de foto

De Hoeve ging door met waar het in de eerste helft mee was geëindigd. Onder aanvoering van topscorer Sietse Hensbergen (8x) bleven de rood-groenen er lustig op los scoren. SIOS probeerde met alle macht de schade te beperken, maar het vizier bij De Hoeve bleef op scherp staan. Iedereen kwam tot scoren. Vroeg in de tweede helft stond het al 10-20. Frank van der Veen kwam in de ploeg voor Klaas-Anne Bakker. Eva Mars zorgde met twee treffers op rij voor 10-22. De roodgroene aanhang genoot van het trefzekere De Hoeve.

Doelpunten De Hoeve: Sietse Hensbergen 8, Klaas-Anne Baker 4, Eva Mars 4, Jetske Otten 4, Wietske Hensbergen 3, Ruben de Boer 2, Edwin Logtenberg 2, Rianne Logtenberg en Frank van der Veen.

Nieuws

menu