De Caprilli huldigt kampioenen op Fries kampioenschap

Fries kampioenen Rebecca Hoffmann & Silke Baas, met op de achtergrond de mede clubleden Hiske Hulzinga, Alieke Hoekstra en Femke Hoekstra.

Fries kampioenen Rebecca Hoffmann & Silke Baas, met op de achtergrond de mede clubleden Hiske Hulzinga, Alieke Hoekstra en Femke Hoekstra. Eigen foto

Op de Friese outdoorkampioenschappen in Harich zetten diverse leden van PSV de Caprilli goede resultaten neer. Rebecca Hoffmann werd met Mr. Lex Fries kampioen in het 1 meter centimeter parcours voor C pony’s. Silke Baas en Black Angel waren de beste in het 70 centimeter parcours voor B pony’s.

Femke Hoekstra & D pony Roza’s Marissa werden reservekampioen in het 90 centimeterparcours voor D pony’s. Sandra de Groot eindigde als tweede met Dukke Fan Panhuys in de L2 dressuur. Alieke Hoekstra en Mighty wonnen in de L2 dressuur categorie D/E de derde prijs. De ponyafdeling van de Caprilli won het verenigingskampioenschap.

Rebecca Hoffmann & Mr. Lex

Rebecca Hoffmann & Mr. Lex reden twee foutloze rondes en een snelle tijd leverde de Friese titel op. ‘Nadat de bel had geklonken wilde Lex zo snel mogelijk van start en hebben we van het begin tot het eind van onze foutloze rit genoten.’ Rebecca en Lex vormen sinds twee jaar een combinatie en zetten al diverse titels op hun naam in het springen en de eventing. Op 27 augustus doen ze een gooi naar de Nederlandse titel. ‘Tot die tijd doen we rustig aan en trainen we lekker door, zodat er genoeg ruimte is voor ontspanning en leuke activiteiten, zoals buitenritten.’

Silke Baas & Black Angel

Silke Baas & Black Angel prolongeerden de Friese titel van de indoorkampioenschappen. In de barrage waren Silke en Black Angel vijf seconden sneller dan de nummer twee. Silke is heel trots op haar “vriendin” Black Angel, met wie ze nu vier jaar rijdt: ‘Ik vond het heel goed gaan. En ik vond het vooral leuk dat ik in een hele mooie barrage mijn titel van afgelopen winter heb mogen behouden.’ Ook Silke en Black Angel verdienden een ticket voor het NK.

Sandra de Groot

Sandra de Groot won met haar paard Dukke Fan Panhuys in de dressuurklasse L2 de tweede prijs, goed voor ticket voor het NK. Femke ging met D pony Roza’s Marissa in het 90 centimeter parcours de strijd voor de titel aan met 14 andere combinaties. Ze waren een van de twee combinaties die het basisparcours foutloos aflegden. Uiteindelijk eindigden ze op de twee plaats, waarmee ze een ticket voor NK verdienden.

Verenigingskampioen

Bij de vereningingskampioenschappen doen per club vier ruiters of amazones in het springen en vier in de dressuur mee. Voor de Caprilli waren dit Alieke Hoekstra & Mighty, Marit Hoffmann & Redusters Matcho, Hiske Hulzinga & Delius en Femke Hoekstra & Roza’s Marissa in de dressuur. In het springen kwam Femke Hoekstra ook uit, samen met Silke Baas & Black Angel, Yvette Ziel & Tiësto en Rebecca Hoffmann & Mr. Lex. De amazones van de Stuyvesantruiters, de ponyafdeling van de Caprilli, waren de beste van de dag. Daardoor mag de club in augustus ook naar Ermelo voor het NK.