Darter Ryan de Vreede wint open Fries kampioenschap in Noordwolde

Open Fries kampioenschap darten in De Duker in Noordwolde. Foto Piet Bosma

Open Fries kampioenschap darten in De Duker in Noordwolde. Foto Piet Bosma Foto: Piet Bosma

Het Open Fries Kampioenschap darts in Noordwolde is gewonnen door Ryan de Vreede. Hij versloeg in de finale Wesley Plaisier.

Zowel de grote hal van sporthal De Duker als de gymzaal was zondag omgetoverd tot een wedstrijdhal. In beide hallen stonden honderd borden opgesteld. Wethouder Roelof Theun Hoen gaf het startsein door in bijzijn van de voorzitter van de Friese Dartbond, Tjeerd Douma, de eerste pijlen te gooien.

Aan het toernooi deden 369 darters mee: 83 heren A, 144 heren B en 50 dames streden om de titels. Bij de juniorentoernooideden 31 junioren, 21 aspiranten en 5 meisjes mee. Bij de paradarters hadden 15 specials, 8 rolstoelers en 14 staande spelers zich ingeschreven.

Het toernooi van de 35 jaar oude Friese Darts Bond werd voor het laatst in december 2018 in het WTC Expo in Leeuwarden gehouden. Er waren toen ruim 400 deelnemers. Het toernooi is onderdeel van de landelijke ranking.

Bij de dames won Priscilla Steenbergen in de finale van Noa-Lynn van Leuven. Bradley van der Velden was bij de junioren in de eindstrijd te sterk voor Cas Maessen. Bij de meisjes was Daphne Camijn te sterk voor Fardau de Jong en Ruben Baalmans versloeg bij de aspiranten Daan Toxopeus. Bij de paradarters waren er zeges voor Michel van den Hengel (rolstoel), Michelovic van Velzen (staand) en Albert Penninkhof (specials).

Succes voor plaatselijke darters was er niet. Rick Schaafsma haalde laatste 16 bij de heren A. Datzelfde gold bij de heren B voor Edwin Scholten. Jhonno Zeefat en Francois Teeuwisse reikten tot de laatste 32. Bij de dames strandde Shannon Mos bij de laatste 16.