CSL A1 sterkste op Leonidastoernooi; organisatie mikt op 100 teams

DCIM\100MEDIA\DJI_0103.JPG

Leonidas kan terugkijken op een prima verlopen korfbaltoernooi in Noordwolde. Iedereen had er duidelijk zin om na een corona-jaar weer eens een toernooi te kunnen spelen. Het mocht weer. Heel veel blije mensen dus, niet in de laatste plaats bij de organiserende commissie.

Vooraf werd gemeld dat de kans op regen 70% was. In de praktijk scheen de zon minstens zo vaak als dat het even wat spetterde. Het weer was dus geen spelbreker, het was zelfs lekker weer om te sporten. Alles verliep op rolletjes en er was topdrukte bij de horeca. Waar mogelijk hield iedereen zich aan de 1,5 meter afstand, bijvoorbeeld bij de horeca en toiletten. Verder waren alle velden zo ruim verdeeld over het grote terrein aan de Elsweg dat iedereen desgewenst wel een veilig plekje kon vinden. De seriecommissie stelt voor volgend jaar 100 deelnemende teams als doel. Dit jaar waren er 89 teams.

CSL A1 kampioen

In de wedstrijdklasse junioren A bleek CSL A1 uit Stiens voor alle tegenstanders te sterk, al was het vooral tegen Vlug en Vaardig/Quick’21 (5-6) best spannend. Interessant was ook om te zien hoe het nieuwe combinatieteam Leonidas / SCO A1 het er voor het eerst vanaf zou brengen. Het bleef bij een overwinning op het verder puntloze DIO/VZK/Donkerbroek/Odis A1. Het is ook nog even wennen aan elkaar, maar talent is er genoeg.

In de tweede A-junioren-poule was het SDO A1 met drie zeges de sterkste en in de derde poule ging de winst naar Vlug en Vaardig / Quick’21 A2.

De tekst gaat verder na de foto

Bij de oudste aspiranten toonde CSL ook al de beste jeugd naar Noordwolde gestuurd te hebben. En ook hier werd door CSL B1 het team van Vlug en Vaardig/Quick’21 om de winst in de poule afgetroefd. Maar de krachtsverschillen waren in deze wedstrijdpoule klein. Zo eindigde de wedstrijd tussen het nieuwe combinatieteam van Leonidas/SCO en SIOS B1 in 3-3. In de tweede poule won het Duitse Adler Rauxel B1 alle vier wedstrijden. In de derde tweede poule won SDO B1 op doelsaldo voor Vlug en Vaardig / Quick’21 B2.

SIOS C1 wint

Bij de hoofdpoule van de C-aspiranten was SIOS C1 uit Wolvega met vier zeges de sterkste. In poule B was de winst voor Vlug en Vaardig C2 en in de C-poule won Noveas C2. CSL bleek ook over het beste D1-pupullenteam te beschikken, gelet op de drie zeges. Ritola D1, SCO D3 en Noveas D2 waren de winnaars in de andere poules. Bij de E-pupillen ging de winst in de vijf poules naar Lintjo E1, CSL E1, Noveas E1, Leonidas E2 en SCO E4. Bij de F-pupillen ging de taart in de twee poules naar Lintjo F1 en SIOS F1.

Nieuws

menu