Amazones plaatsen zich voor Hippiade; Ilse Hoekstra, Marianne Wortel en Lieke Ydema winnen Friese titel

Ilse Hoekstra met haar pony Doux. Eigen foto

De 9-jarige Ilse Hoekstra uit Oldetrijne, lid van de Stuyvesantruiters, is in Harich Fries kampioen springen geworden in de klasse B cat. B. Ook voor clubgenote Marianne Wortel was er succes. De Scheeneruiters hadden tevens reden tot lachen.

Marianne Wortel verscheen met haar paard Golden aan de start in de klasse L; een grote rubriek met 55 deelnemers. Golden sprong met Marianne alle drie de rondes foutloos en in de snelste tijd, wat hen de Friese titel en een ticket voor het NK in Ermelo opleverde. De aanloop naar de kampioenschappen verliep alles behalve vlekkeloos, maar Golden piekte op het juiste moment: ‘Het is ongelofelijk dat na alle blessures en problemen die we hebben gehad we toch Fries kampioen zijn geworden. Iets waarvan ik altijd dacht dat het nooit zou lukken. Een droom die werkelijkheid is geworden. En wat ben ik trost op Golden,’ aldus Marianne.

De tekst gaat verder na de foto


Ilse & D oux

Ilse Hoekstra startte haar Doux in de klasse B categorie B. Met 87 punten voor stijl reed de combinatie de hoogste score en naar de titel Fries Kampioen. De combinatie mag Friesland vertegenwoordigen tijdens de Nederlandse kampioenschappen in augustus. Ilse treedt hier mee in de voetsporen van haar zus Femke, die ook al meerdere malen de Friese titel in het springen op haar naam zette.

Meer goede prestaties

Ook diverse andere leden van PSV de Caprilli boekte mooie resultaten te boeken in Harich. Marianne Robben reed met haar paard Bauke R.V. naar de twee prijs in de B dressuur door een score van 64,833% neer te zetten. Sandra de Groot behaalde met haar paard Freya in de M2 met een gemiddelde van 62,87% de vierde prijs. Silke Baas reed met haar pony Black Angel in de B dressuur categorie A/B vlak achter de nummer een naar een tweede plaats met 62,83%. Rebecca Hoffmann en Mr. Lex verdienden ook de tweede plaats in de B categorie C met 63%. Zus Marit Hoffmann kwam met Reduster Matcho tot 64,417%, goed voor een zesde prijs in de B categorie D.

Scheeneruiters

Anouk en Lieke Ydema van de Scheeneruiters gaan met hun pony’s ook naar het NK in Ermelo. Lieke werd op de Friese kampioenschappen met haar pony Noir de Civry reservekampioen in het M-springen cat. D/E. Ook werd ze kampioen in de M2 dressuur (68,83%). Zo verdiende ze twee startbewijzen voor het NK.

Haar zus Anouk won een derde prijs in de B dressuur cat. D/E (69,41) met haar pony Heidehof’s Santa Rosa (gefokt door Tjebbe Koopman uit Wolvega). Ook Anouk mag naar het NK.

Nieuws

menu