Amazones Rianne Piek en Marianne Wortel winnen zilver op NK

Marianne Wortel. Eigen foto

Rianne Piek en Marianne Wortel van PSV de Caprilli wonnen op de Nederlandse Kampioenschappen hippische sport in Ermelo een zilveren medaille.

Rianne Piek mende met haar paard Doudzen naar het zilver in de B dressuur enkelspan. Marianne Wortel sprong met haar Golden naar de tweede plaats in het 1.10 meter hoge parcours.

Winning mood

Rianne Piek kan haar geluk niet op met haar paard Doudzen, met wie ze ment in het enkelspan in de klasse B. Ze zijn in een heuse “winning mood”. De reeks hoogtepunten startte al bij de Noord Nederlandse kampioenschappen. Rianne: “De noordelijke kampioenschappen heb ik eigenlijk alleen meegereden voor de ervaring. Aangezien ik pas net begonnen ben met mennen, en de wedstrijd om de hoek was, heb ik me voor deze wedstrijd opgegeven.”

Relaxed

Ze presteerde boven eigen verwachting, werd reserve kampioen en selecteerde zich hiermee voor het NK. Vlak voor het NK had de combinatie nog een mooie “generale repetitie”: de finale van de KFPS competitie. Hierop eindigden ze op de eerste plaats en sleepten de kampioenstitel in de wacht. Op het NK zette de combinatie de reeks geweldige proeven voort. Het geheim? Relaxed blijven. “Ik verwachte helemaal niks van Ermelo, en stond er misschien juist daarom heel relaxed in. Doudzen laat me nooit zitten.” Rianne en Doudzen werden reservekampioen met een score van 65,417% in de ring met zeventien deelnemers.

De tekst gaat verder na de foto

Met Golden naar zilver

Fries kampioen Marianne Wortel en Golden verschenen als derde aan de start van het L springen, een rubriek met 33 deelnemers. Ze legden de lat gelijk hoog; niemand reed sneller foutloos het basisparcours. Uiteindelijk gingen ze met nog 12 andere combinaties de strijd aan in de bloedstollende barrage. Marianne sprong met haar Golden net naast het goud, met een minuscuul verschil van 0,32 seconden met de winnares. Het werd zilver met een gouden randje. Na veel blessures bij Golden was het nog maar de vraag of Marianne haar weer kon starten in de springring. “Fries kampioen worden was al een droom die uitkwam. Iets waarvan we nooit hadden gedacht dat het zou lukken. En nu zijn we zelfs tweede van Nederland geworden. Wat ben ik trots op Golden.’

Zes combinaties van De Caprilli verschenen aan de start. Marianne Robben reed met Bauke R.V. in de B dressuur, ze reden 68,444% bij elkaar en werden dertiende. Sandra de Groot eindigde met Freya van de Oostwal in de klasse M2 op de 16e plaats met 64,44%. Rebecca Hoffmann & Mr. Lex reden 60,056 procent bij elkaar in de B categorie C.