Alieke Hoekstra en Mighty winnen dressuurcompetitie

Alieke Hoekstra en Mighty. FOTO PSV DE APRILLI

Afgelopen week streden de ponyruiters van PSV de Caprilli in onderling verband tegen elkaar voor de dressuurcompetitie. Alieke Hoekstra en pony Mighty wisten het beste resultaat neer te zetten en ontvingen de titel en de bijbehorende deken van sponsor Van den Bosch uit Nijeholtpade.

Alieke Hoekstra kwam met haar D pony Mighty uit in de L1 dressuur. Hier wisten ze een nette proef neer te zetten. ‘Alieke reed heel vriendelijk, daardoor zag het eruit als een sympathiek geheel’, aldus de jury, die de combinatie beloonde met 200 punten. Hiermee wonnen ze de klasse L1 en ook het totaalklassement.

Naast de twee dressuurproeven die elke combinatie verreed in de dressuurring, werd er ook nog ‘Annamaria Koekoek’ gespeeld. Uiteraard op de pony. En werd er geracet om de snelste tijd neer te zetten bij het estafettespel. Ismay Thomas zette de snelste tijd neer bij de estafette. Yvette Ziel won Annamaria Koekoek.

Er werden goede scores neergezet. Silke Baas en Black Angel wonnen de B categorie B met 194 punten, Yvette Ziel won met Thijs de B categorie D met 196,5 punten en Alieke Hoekstra won deL1/M1 categorie D met 200 punten. In de herfstvakantie wordt gestreden om de titel in het springen voor de Van den Bosch competitie.

Nieuws

Meest gelezen