Afgeschreven Franse draver wint in Wolvega 1100 euro voor Sportstichting Dol Fijn

Fado de Padd na de laatste bocht op weg naar zijn tweede plaats. Marieke Akkerman

Draver Fado de Padd kwam voor het eerst dit seizoen in actie in de Wolvegaster drafpiste. Het Friese Stâl Boppeslach steunt Sportstichting Dol Fijn uit Drachten door met de zesjarige draver Fado te strijden om de prijzen.

De draver kwam als tweede over de finish en won daarmee 1100 euro. Het bedrag komt geheel ten goede aan sportstichting Dol Fijn uit Drachten. Die stichting organiseert sportactiviteiten voor mensen met een beperking.

Mooie basis

Fado verscheen aan de start van de Prix Greatman de Busset, een race over 3100 meter met in totaal een prijzenpot van 5500 euro. De afgelopen zes maanden is de Friese trainer Aonne de Wrede opnieuw dag in dag uit met de viervoeter in de weer geweest om hem klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. “Ik ben ongelofelijk blij met deze prestatie en hoop dat we een mooie basis hebben gelegd voor dit seizoen”, zei de succestrainer.

Fado, die nog nooit een race over deze afstand liep, verbaasde vriend en vijand door de tweede plaats op te eisen. In 2020 kwam Fado – door de perikelen rondom corona– slechts één keer aan de start. Hij liep toen meteen in de prijzen voor het goede doel. Sportstichting Dol Fijn uit Drachten ontving in 2020 2900 euro van Stâl Boppeslach.