150.000 euro in prijzenpot bij jubilerende Prijs der Giganten op drafbaan in Wolvega

Beeld van twee jaar geleden in Wolvega. FOTO VICTORIAPARKWOLVEGA.NL

De pot voor de Prijs der Giganten, vrijdagavond op drafbaan van het Wolvegaster Victoria Park, is voor de 50ste editie goed gevuld met prijzengeld.

Dat heeft het management van de drafbaan laten weten. Voor de jubilerende race in de topklasse (met tien Europese toppaarden) die om 18.25 uur begint, is 66 duizend euro beschikbaar. In totaal wordt er in tien koersen bijna 150.000 euro aan prijzengeld verdeeld.

De favoriet in de meest aansprekende koers komt uit Italië. Dat is Vernissage Grif, een zevenjarige voshengst, die getraind en gereden wordt door Allessandro Gocciadoro.

Vijf paarden verdedigen Nederlandse eer

Verder komen er twee deelnemers uit Frankrijk, één uit Zweden, één uit Duitsland en vijf paarden verdedigen de Nederlandse eer. De Nederlandse wereldkampioen (en lokale held) Rick Ebbinge wordt ingehuurd om de Zweedse deelnemer Zarenne Fas te rijden. Voor Ebbinge wordt het mogelijk zijn laatste Prijs der Giganten. Hij vertrekt namelijk per 1 januari naar Zweden, waar hij nabij Halmstad zijn eigen stal gaat beginnen.

Van de overige Nederlandse rijders is Micha Brouwer opmerkelijk. De 21-jarige pikeur is één van de jongste rijders ooit in de Giganten. Hij start met de pas vierjarige draver Kilimanjaro uit de topstal van Paul Hagoort, die met Mister F Daag nog een ijzer in het vuur heeft.

De meeting rondom de Prijs der Giganten begint op vrijdagmiddag om 17.14 uur.

Nieuws

menu