Willemsoord bestond vorig jaar 200 jaar en dat ging voorbij zonder een feestje. Dit jaar wordt dat hopelijk meerdere weekenden gevierd in het koloniedorp

Een illustratie van kolonistenwoningen in Willemsoord. Foto: Maatschappij van Weldadigheid

In Willemsoord zou eigenlijk vorig jaar groot feest gevierd worden. Het koloniedorp bestaat 200 jaar. Corona gooide roet in het eten. Daarom wordt dat dit jaar ingehaald met een paar weekenden feest in juli en augustus. Op 31 juli, en op 1, 7, 8, 14 en 15 augustus valt er van alles te beleven in het dorp. Denk aan de historische doopjurkenexpositie met foto’s van de dragers in het koloniekerkje. De poppenkastvoorstelling Jan Klaassen in de Kolonie en de Weldadige Culinaire Wandeling.

Vrij toegankelijk

Alle locaties zijn vrij toegankelijk op zaterdagen tussen 11.00 en 16.30 uur en op zondagen van 12.00 tot 16.30 uur.

Ook rijdt de kolonie-expres tussen de verschillende locaties en maakt de expres ook een ronde tussen De Pol en Huttenberg. Ook de boerenmarkt rondom de kerk staat weer op het agenda.

In Et Kloniehuus is een stamboom te zien van twee bekende kolonistenfamilies: Kamans en Vormeer en een expositie met werk van kunstenaars uit de omgeving over de geschiedenis van de kolonisten en de huidige migratie. Verschillende technieken zijn toegepast zoals wol vilten, verven, spinnen en weven.