Wethouder opent vernieuwde Lemsterweg. ‘Er ligt nu een mooie en veilige weg'

Wethouder Roelof Theun Hoen opent de vernieuwde weg.

Wethouder Roelof Theun Hoen opent de vernieuwde weg. Lenus van der Broek

De werkzaamheden aan de Lemsterweg in Langelille zijn klaar. Wethouder Roelof Theun Hoen opende vrijdag de vernieuwde weg.

Omwonenden en aannemer Schagen Infra BV waren daarbij aanwezig. Ook een afvaardiging van plaatselijk belang Spanga-Munnekeburen-Scherpenzeel, plaatselijk belang Langelille en de buurtbus waren bij de feestelijke opening.

Roelof Theun Hoen: ‘Er ligt nu een mooie en veilige weg. Dat is mede tot stand gekomen door goed overleg met de plaatselijke belangen. Ook omwonenden, hengelsportvereniging de Snoek en de buurtbus zijn betrokken bij de plannen.’

Niet alleen de weg is vernieuwd, ook is de maximale snelheid verlaagd van 80 km per uur naar 60 km per uur. Daarnaast is de voorrang op de Lemsterweg opgeheven.

Veengrond

De Lemsterweg ligt op veengrond. Deze grond droogt steeds verder uit door de drogere zomers en bomen die veel grondwater nodig hebben. Hierdoor verzakte de grond en zaten er veel scheuren in de weg. De weg is aan de kant van de polder vervangen door bermverharding. Ook aan de kant van de vaart ligt nu bermverharding. Daar tussenin is een nieuwe, smallere weg geplaatst. De ondergrond van dit gedeelte is niet uitgedroogd. Daarom zal de weg hier minder snel verzakken en scheuren.