Westerveld zaagt ruim 300 bomen om bij Wilhelminaoord

Als je van Noordwolde naar Frederiksoord rijdt, valt het op dat flink wat bomen in Drenthe een oranje gekleurd merkteken op de stam hebben. FOTO Facebook Wilhelminaoord

Als je van Noordwolde naar Frederiksoord rijdt, valt het op dat flink wat bomen in Drenthe een oranje gekleurd merkteken op de stam hebben.

Die bomen worden allemaal verwijderd, zo heeft de gemeente Westerveld bevestigd tegenover de redactie van de Facebook-pagina van Wilhelminaoord.

In september en oktober van 2022 is door de gemeente in het gebied Wilhelminaoord, Nijensleek, Fredriksoord, Vledder, Vledderveen en Doldersum een boomveiligheidscontrole (BVC) uitgevoerd. ,,Uit deze controle kwam naar voren dat er vanuit veiligheidsoogpunt 109 bomen gekapt moeten worden.’’

Daarnaast bleken 200 bomen nog maar een levensverwachting te hebben van 1 tot 3 jaar. Daarom is besloten ook deze bomen te kappen. De kapwerkzaamheden zijn eind februari gestart en duren nog tot ongeveer half april. In de zomerperiode gaat de gemeente het gebied rond om te kijken waar nieuwe bomen geplant kunnen worden. Dit betekent dat niet op iedere plek waar een boom gestaan heeft, ook een nieuwe boom komt. De juiste plek is bepalend voor de toekomst van de boom.

Nieuws

menu