Welk type lantaarnpaal wordt het? De Blesse spreekt zich uit over herinrichting

PB De Blesse

De gemeente presenteerde woensdag tijdens een online informatieavond het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de Steenwijkerweg, een deel van de Spoorlaan en de Markeweg in De Blesse.

Met het definitieve ontwerp is invulling gegeven aan de wensen uit het dorp. De verbeterpunten die inwoners hebben voorgesteld zijn overgenomen. Inwoners van De Blesse willen dat de Steenwijkerweg, een deel van de Spoorlaan en de Markeweg veiliger wordt en dat het een dorpsere uitstraling krijgt.

Type lantaarnpaal

Robert Brouwer, projectleider van de gemeente: ‘In het definitief ontwerp staat onder andere welke soorten bomen langs de kant van de weg komen te staan en hoe het regenwater van de weg afgevoerd moet worden. Via een enquête onder de inwoners is opgehaald wat de voorkeur in meerderheid is op bijvoorbeeld type lantaarnpaal, groen en bankjes in het dorp. We hebben allerlei wensen uit het dorp in het definitieve ontwerp uitgewerkt. Er zijn goede suggesties uit het dorp in de plannen opgenomen.”

Werkzaamheden

De komende tijd werkt de gemeente het definitieve plan uit in een uitvoeringscontract. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden is het bijvoorbeeld belangrijk dat woningen en winkels bereikbaar blijven. Ook is het belangrijk dat de doorstroom van het verkeer goed geregeld wordt. In het uitvoeringscontract maken de gemeente en de aannemer hier afspraken over.

Als de herinrichting van De Blesse begint, worden er op hetzelfde moment ook kabels en leidingen vernieuwd en verlegd. Daardoor zijn er meerdere uitvoeringsploegen tegelijk aan het werk in het dorp. De herinrichting begint in april 2022.