Voormalige supermarkt Scherpenzeel heeft nieuwe bestemming

FOTO LENUS VAN DER BROEK

De voormalige supermarkt van Scherpenzeel, die Jan (wijlen) en Jeltje Pruim 30 jaar runden, is onlangs nieuw leven ingeblazen. Het pand aan de Grindweg 194 in stond jarenlang leeg.

In 2017 werd het gebouw gerenoveerd. Er kwamen toen een sportschool, escaperoom en een lunchroom met een winkeltje in. Al die zaken, met uitzondering van de sportschool, zijn inmiddels verdwenen.

Het pand, waarvan Jeltje Pruim nog altijd de eigenaar is, kwam vorig jaar te koop te staan. Haar zoon en schoondochter, Geert en Suzanne Pruim, hadden daar niet zo’n goed gevoel bij en wilden het graag in de familie houden.

,,Hier ligt toch een hele historie, zowel voor mijn ouders als voor mij. Ik run zelf een baggerbedrijf, maar Suzanne had al een winkel bij ons thuis in een loods”, zegt Geert Pruim. ,,Wij zagen het wel zitten om dit te verplaatsen naar de oude supermarkt, waar ik als kind heel veel heb geholpen en zelfs heb gewoond. Een winkel hoort in een winkelpand en niet in een loods.”

De winkel heeft als verzamelnaam ‘@Proeme Shoppingmall – ‘ Alle gemak onder één dak’ . Op de begane grond is een klein assortiment aan onder meer supermarktartikelen, drogisterijartikelen, huis-, tuin- en keukengereedschap, speelgoed en cadeauartikelen.

Ook zit er een aromatherapiewinkel in het gebouw. Suzanne Pruim geeft als gediplomeerd aromatherapeut vrijblijvende adviezen. Ook zijn er diverse pakketservices waar mensen hun pakketje kunnen afhalen en inleveren. ,,Ook deze service is een grote aanwinst voor het dorp”, aldus de eigenaren.

Ook voor planten en bloemen kunnen klanten terecht in de winkel. ‘De Orchideeën Winkel levert er dagelijks planten en verse bloemen. Op de bovenverdieping is ‘De Snuffelzolder’ te vinden; een mini kringloop. Deze spullen worden zorgvuldig uitgezocht door de familie Pruim. ,,Wij zijn geen vuilstortplaats en de afvalkosten zijn, vooral zakelijk, niet mis”, aldus Suzanne Pruim.

Naast deze mini-kringloop is ‘The World Is Your Stage’ gevestigd op de eerste etage. Eigenaar Dewi Pechler verkoopt er vintage kleding en handgemaakte sieraden. Iedere zaterdag levert bakkerij “Vliegendehond” vers brood op bestelling.

Nieuws

menu