Voorarrest verlengd in zaak Ida Klijnstra. Verdediging stelt hoger beroep in

De vermoorde Ida Klijnstra uit De Blesse.

De vermoorde Ida Klijnstra uit De Blesse. FOTO FAMILIE KLIJNSTRA

De rechtbank in Leeuwarden heeft het bevel tot voorlopige hechtenis in de zaak tegen een 34-jarige inwoner van Wolvega met negentig dagen verlengd.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Ida Klijnstra op 23 juni 2008 in De Blesse. Zijn r aadsman Tjalling van der Goot had afwijzing van de vordering tot voortzetting van het voorarrest bepleit.

De man is eerder verdachte geweest. Die zaak is in 2013 geseponeerd. Recent is een nieuwe verklaring afgelegd op het politiebureau van iemand die eerder ook verdachte is geweest. Het OM stelt zich op het standpunt dat daardoor sprake is van nieuwe feiten die rechtvaardigen dat de inwoner van Wolvega opnieuw als verdachte kan worden aangemerkt.

Hoger beroep

De verdediging heeft tegen de beslissing van de rechtbank hoger beroep ingesteld. Dat betekent dat het gerechtshof in Leeuwarden over enkele weken een oordeel moet vellen over de vraag of de man terecht vast zit.

Naar verwachting is in februari 2022 een openbare terechtzitting. Of de zaak dan inhoudelijk worden behandeld of dat sprake is van een regiezitting, is op dit moment nog niet bekend.