Vesuviusclub zet tentfeest in Elsloo weer in de steigers

Leden van de Vesuviusclub. Hendrik Betten

In Elsloo barst donderdag 2 juni een vierdaags feestgedruis los. De Vesuviusclub organiseert in en om de feesttent op de oefenhoek van sportpark Elzenhagen in dat Pinksterweekend diverse activiteiten. Er is voor ieder wat wils en elke avond staat er een muziekband op het podium.

‘De coronamaatregelen zijn weg en dat betekent dat we weer los mogen. Er moet nog veel gebeuren en geregeld worden, maar het komt allemaal goed’, laten voorzitter Sil van den Berg en secretaris Tom Eggen van de Vesuviusclub enthousiast weten. ‘Twee jaar hebben we niets gekund, dus willen we met het komende tentfeest weer goed uitpakken.’

De voorbereiding gaat goed. Dat is mede te danken aan vrijwillige medewerking van de dorpsbevolking, bijvoorbeeld als bediening en bardiensten. Hoofdmoot van het tentfeest vormt ook dit keer weer de muzikale inbreng.

Donderdag

De festiviteiten beginnen donderdagmiddag met goochelaar Minze Dijksma uit Wolvega voor de basisschooljeugd. In de avonduren wordt de buurtenquiz gehouden. De dertien buurten uit Elsloo en Tronde zullen in twee uur tijd opdrachten uitvoeren. Die avond sluit met een optreden van de Elslooër band Gladrock.

Op vrijdagavond is het podium voor de allround coverband Millstreet.

Zaterdag 4 juni

Op zaterdagmiddag 4 juni wordt de feesttent ingeruimd voor een ‘special’. Alle senioren worden hiervoor uitgenodigd en met een gratis busreis en dito entree opgehaald en thuisgebracht. Dit onderdeel is op het laatste moment in het programma opgenomen. De middag moet een onvergetelijke en zorgeloze middag vol gezelligheid voor senioren worden. Corry Konings en Marco de Hollander verzorgen de middag met een mix van meezingers. Ook de plaatselijke muziekvereniging Concordia o.l.v. dirigent Johan Hager verleent haar medewerking.

De muziekband Q5 New Style neemt zaterdagavond het belangrijkste deel van de avond voor haar rekening. De vijfkoppige band creëert in haar show snelle mixen tussen verschillende muziekstijlen. Q5 is soms rock, soms dance en alles daar tussen in.

Zondag 5 juni

Zondagmiddag 5 juni houdt de plaatselijke feestcommissie het Elser Bingo Spektakel. Jong en oud kunnen die middag vanaf 15.00 uur in de tent deelnemen aan een ‘anders dan anders’-bingo. Er is zelfs een extra prijs voor diegene die zich het meest origineels verkleed komt.

Het slotstuk van het feest is zondagavond het concert van de zeskoppige coverband Daredevils. Zij krijgen ondersteuning van drie zangers van de groep Ancora. De groep zingt shantys met Ierse popinvloeden.

Op vrijdag en zaterdagavond is ook feest-DJ Kevin present om de muziekonderdelen sfeervol te ondersteunen.

Het hele weekend staat er voor de jeugd een groot springkussen op het terrein.

www.vesuviusclub elsloo.com

Nieuws

menu