Vesuviusclub haalt alle dertien grensborden in Nederland naar Elsloo. 'Er zijn al teveel grenzen overschreden in het huidige beleid van de overheid”

Leden van de Vesuviusclub met de dertien grensborden.

Met het ‘lenen’ van alle dertien grensborden in Nederland wil de Vesuviusclub in Elsloo een statement maken. ,,Als dit zo doorgaat, verdwijnt de leefbaarheid in ons dorp, met als gevolg een leegloop van Elsloo.”

,,Er zijn al teveel grenzen overschreden in het huidige beleid van de overheid”, laat de Vesuviusclub weten. ,,Dit geldt voor heel Nederland en dus ook voor onze regio en voor Elsloo. In dit gebied spelen zich meer dingen af dan dat de meeste mensen vooraf zouden denken. Dan hebben we het natuurlijk over de Natura-2000 gebieden, de huizencrisis, de energiekosten, het verstrekken van vergunningen en natuurlijk de wolf. Iedereen in Elsloo wordt op één of andere manier wel geraakt door één of meerdere van deze onderwerpen.”

Volgens de oudejaarsploeg maakt de overheid de verkeerde beslissingen en keuzes als het gaat om deze onderwerpen. ,,Als dit zo doorgaat, verdwijnt de leefbaarheid in ons dorp, met als gevolg een leegloop van Elsloo. Wij als Vesuvius staan juist voor een goede leefbaarheid in het dorp. Maar wij weten dat er niet alleen in ons gebied genoeg dingen fout gaan. Dit geldt voor heel Nederland. Dit is ook de reden waarom wij deze stunt hebben opgehaald en hier aandacht voor vragen. Niet alleen voor Elsloo, maar voor heel Nederland.”

Nieuws

menu