Veel lof voor de operavoorstellingen op de Scheene in Nijetrijne

FOTO LENUS VAN DER BROEK

De elf voorstellingen van Opera Nijetrijne die zich op de Scheene afspeelden waren een groot succes. De ruim 2000 bezoekers waren lovend over de 20e voorstelling. „We zijn, mede door het mooie weer, zeer tevreden dat zich alles in de buitenlucht kon afspelen”, aldus producent Yvon Scheper. Deze week werd alles weer afgebroken.

De regie was in handen van Nynke van den Bergh. Zangers: Pieter Hendriks (bariton) Jokke Martens (bariton) Elvire Beekhuizen (sopraan) Wendy Roobol (sopraan) Mitch Raemaekers (tenor) Libretto: Alice Zwolschen, de muzikale leiding had Vaughan Schlepp. Uitvoerend producent: Yvon Scheper en Algemene Zaken: Frits van Servellen. De elf voorstellingen waren uitverkocht.

Vanaf 2023 kleinschaliger

Vanaf volgend jaar wordt het back to basics. Wat nu een groot spektakel op het water was, zal weer een intieme voorstelling op het land worden. Terug naar waar we vandaan komen. De essentiële elementen, zoals een komische opera op eigen Nederlandse teksten op prachtige barokmuziek, in de natuur van de Rottige Meente en de gastvrijheid, blijven zoals u die van ons gewend bent. Alleen de factor techniek verdwijnt voor een belangrijk deel. Gasten die al vele jaren komen zullen herkennen wat wij vanaf volgend jaar ten tonele gaan brengen. Het aantal bezoekers wordt met een derde verminderd. De capaciteit blijft evenwel voldoende om al onze Vrienden die in de exclusiviteitsperiode boeken een plaats te bieden. En, ook belangrijk, ze blijven even vaak en in dezelfde periode spelen. Voordeel van deze koersaanpassing: de belasting van de organisatie neemt aanzienlijk af.

Nieuws

menu