Van Heck Group actief in het buitenland

FOTO

FOTO LENUS VAN DER BROEK

Van Heck Group uit Noordwolde verricht diverse werkzaamheden in het buitenland, waaronder op Curaçao en Polen. Van Heck is onlangs overgenomen door Herman van Dijk uit Noordwolde.

Van Heck opereert internationaal op het gebied van waterbeheersing en –verplaatsing. Met haar uitgebreide verhuurvloot is Van Heck onder andere actief in de bagger-, bergings- en offshore-industrie. Daarnaast levert Van Heck ook pompinstallaties voor rioolrenovaties en koelwatersystemen en stelt noodplannen op voor overstromingen. Ieder project is maatwerk om zo aan de specifieke wensen van de opdrachtgever te kunnen voldoen.

Curaçao

Afgelopen maanden heeft Van Heck een bijdrage kunnen leveren aan een kunstmatig eiland in de baai van Szczecin, in het Noorden van Polen vlakbij de Duitse grens. Het is een ringvormig eiland. De binnen zijde van de ring wordt gebruikt als bassin voor het gebaggerde materiaal en hierdoor stijgt het waterniveau.

Polen

Voor opdrachtgever Damen Ship repair reisden Van Heck’s rode pompen af naar Willemstad op Curaçao. Voor de reparatie van een cruiseschip moet een scheepsdok met 70.000 m3 water leeggepompt worden.